05. feb 2019

Video: DF støtter op om certificering

Energiordfører Mikkel Dencker vil støtte en certificeringsordning for overskudsvarme, så samfundet ikke går glip af overskudsvarme i fjernvarmesystemerne.

Mikkel Dencker om certificeringsordning i forbindelse med overskudsvarme.

Dansk Fjernvarme og DI satte for nylig fokus på overskudsvarme ved en konference i Den Sorte Diamant i København, og i den forbindelse gav en række politikere udtryk for støtte til, at man indfører en såkaldt certificeringsordning, der bl.a. skal afholde virksomheder fra at producere såkaldt ”falsk” overskudsvarme.

Energiordfører for Dansk Folkeparti, Mikkel Dencker, var en af deltagerne, og både under og efter konferencen gav han sin tydelige støtte til, at der skal indføres en certificeringsordning.

- Vi hælder mest til certificeringsordningen. Blandt andet fordi vi er bekymrede for at bruge afgift som instrument mere end absolut muligt, lød det fra Mikkel Dencker under en debat med de øvrige politikere på konferencen.

Som en række af de øvrige politikere på konferencen understregede han, at man fra Dansk Folkeparti mener, at så meget som muligt af overskudsvarmen skal udnyttes, og han opfordrede til yderligere politiske forhandlinger for at sikre udnyttelsen.

Han pegede på, at en øget afgift – som regeringen lægger op til – vil modarbejde ønsket om at udnytte overskudsvarmen som et element i den grønne omstilling.

- En certificeringsordning er bedre end at have en afgift på en vare, som så ikke bliver brugt, konstaterede Mikkel Dencker under debatten.