10. jan 2019

Nytårsstafetten 2019 bliver afholdt fredag

Rekordmange deltagere i Nytårsstafetten som byder på en departementschef og en af oppositionens stærkeste stemmer.

Det bliver trangt, men hyggeligt, når Dansk Fjernvarme fredag afholder ”Nytårsstafetten 2019” i sine nye lokaler i Vester Farimagsgade. For et rekordhøjt antal tilmeldte kigger forbi for at høre dagens talere og netværke med venner, samarbejdspartnere og andet godtfolk fra energisektoren.

- Vi glæder os til at se alle gode venner af huset, og vi er stolte af at kunne byde velkommen med to markante talere, der begge kan sige lidt om morgendagens energipolitik fra lidt forskellige vinkler, forklarer Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

- 2019 tegner jo til at blive endnu et interessant energiår. Dele af energiforliget er trådt i kraft og andre skal vi i gang med at udmønte. Samtidig kommer der et folketingsvalg, hvor en ny regering – hvad farve den end har – vil komme med et regeringsgrundlag, der også kommer til at tegne en retning for energi- og klimapolitikken, fortsætter han.

Dagens første taler er Dan Jørgensen, som er folketingsmedlem for Socialdemokratiet. Han har været en af penneførerne på partiets nye miljø- og klimapolitik, er næstformand i Socialdemokratiets folketingsgruppe og har tidligere været Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri.

Dagens anden taler er Morten Bæk, som i 2018 blev ny departementschef i Energi-, forsynings- og klimaministeriet, hvor han dygtigt har været med til at lukke et energiforlig, som kommentatorerne i lang tider regnede for dødt. Og da man plejer at sige, at ministre forgår, men embedsmænd består, er det helt sikkert og vist, at Morten Bæk er med, når energipolitikken skal udfoldes efter et folketingsvalg.

Begge talere kan se frem til en at modtage noget med både fremløb og returløb – discipliner, som de fleste politikere og embedsmænd er velbevandrede i. Men her er der altså tale om et fjernvarmerør af slagsen, som skal overrækkes til de to.

Nytårsstafetten løber af stablen 11. januar kl. 14 i Forsyningens Hus i Vester Farimagsgade 1, København. Alle er velkomne.