27. dec 2018

Årets 3 mest læste artikler

En pris, 13 gode forslag og afvisning af en myte. Her er de mest læste artikler på Dansk Fjernvarmes hjemmeside.

Årets fjernvarmepris
Fjernvarmens Oscar, der hvert år uddeles til et selskab, en person eller en virksomhed, der i løbet af året har udmærket, bliver hvert år uddelt ved Dansk Fjernvarmes Landsmøde i oktober.

I år gik prisen som bekendt til Brønderslev Forsyning, for deres investering i en fremtidssikret varmeforsyning, der kombinerer solvarme fra et CSP-anlæg med en ORC-turbine, fliskedler og varmepumper.

Læs hele historien.

 

13 bidrag
Ophæv kraftvarmekrav, slut med brændselsbinding og udnyt overskudsvarmen. Dansk Fjernvarme kunne i januar i år præsentere 13 helt konkrete bidrag til en ny energipolitik. De 13 bidrag blev overrakt minister for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt ved Dansk Fjernvarmes nytårsstafet i januar.

Selv om flere af bidragene blev gennemført med den energipolitiske aftale i sommers, så er det alligevel muligt at læse hele historien og de 13 bidrag her.

 

Sverige næppe et forbillede
”Det svenske fjernvarmemarked, som er liberaliseret og undtaget regulering, bliver i den nyligt offentliggjorte konkurrenceanalyse fremhævet som et forbillede. Men det giver ingen mening at sammenligne to så forskellige markeder, lyder det fra Dansk Fjernvarme.”

Sådan lød det fra Dansk Fjernvarme i februar i vores 3. mest læste artikel i år, og det mener foreningen fortsat.

I den såkaldte konkurrenceanalyse blev Sverige, med et liberaliseret varmemarked, fremhævet som et forbillede for det danske, skønt der ikke er forskel i prisen på fjernvarme og at forfatterne bag konkurrenceanalysen selv sige, at konklusionerne skal tages med et stort gran salt.

Læs hvad Dansk Fjernvarme mente om konkurrenceanalysen.