30. nov 2018

Video: Esbjerg og Varde ønsker kraftvarmekravet ophævet

Ophæv kraftvarmekravet, så de store byer og DIN Forsyning i Esbjerg og Varde kan investere i en fremtidssikret varmeløsning. Sådan lød budskabet ved et foretræde for Folketingets Energiudvalg.

Borgmester i Esbjerg og formand for Dansk Fjernvarme, Jesper Frost Rasmussen, var torsdag sammen med borgmester i Varde, Erik Buhl draget til Christiansborg for at levere budskabet om, at en fremtidssikret varmeforsyning ikke kommer til at ske, hvis ikke kraftvarmekravet ophæves.

Med et kraftvarmekrav, hvor der både skal produceres varme og el, skønt der ikke er brug for mere elproduktion fra de nye centrale værker, er mulighederne for DIN Forsyning i Esbjerg og Varde reduceret til at investere i ét stort biomassefyret værk. Et værk, der vil anvende lige så meget biomasse, som hvis samtlige decentrale kraftvarmeværker skiftede til biomasse.

Det ønsker man hverken i Esbjerg eller Varde, og derfor havde de to borgmestre bedt om foretræde for Folketingets Energiudvalg, så de kunne levere faglig indsigt i selskabets handlemuligheder og ønsker for deres borgere.