26. okt 2018 Landsmøde

Lars Chr. Lilleholt beroliger varmeværkerne

Der er ikke noget krav om, at varmeværkerne skal investere i varmepumper. Det slår minister for energi, forsyning og klima fast ved Dansk Fjernvarmes Landsmøde.

Torsdag kunne ministeren for energi, forsyning og klima fremlægge en ny energipolitisk aftale, der sætter rammerne for fjernvarmeselskabernes investeringsmuligheder. Aftalen fik rosende ord med op på vejen fra Dansk Fjernvarme, der dog samtidig efterlyste klare rammer for, hvilke muligheder de rene varmeværker fik med aftalen.

Det fik Dansk Fjernvarme og de mere end 2.100 deltagende i Dansk Fjernvarmes Landsmøde i Aalborg til gengæld svar på fredag morgen, hvor ministeren kunne berolige varmeværkerne.

Et spørgsmål fra salen lød: Hvordan er vi stillet efter forliget, som 100% biomasseværk? Sagt med andre ord, er der også et krav om, at man skal finde plads til en varmepumper der, eller hvordan skal det tolkes?

Til det svarede ministeren for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt:

- Nej, det er der ikke noget krav om. Det vil være op til det enkelte værk og vurdere på, hvad de synes er fornuftigt. Kigger man ud over landskabet, og kigger man ud over varmepriserne, så kan man jo konstatere, at de værker, der kører ren biomasse til varmeproduktion, det er også for det meste nogen, der har de laveste priser, lød det fra ministeren, der understregede, at det er de enkelte selskaber lokalt, der har ansvaret for at vurdere, hvordan de vil sikre varmeproduktionen.

- Og jeg kan kun opfordre til at man lokalt gør sig overvejelser om, og hele tiden overvejer, hvordan organiserer vi den lokale varmeforsyning, så godt og fornuftigt som muligt. Og er der nogle af de ting, der melder sig på banen omkring alternative og andre energiformer, når værkerne er afskrevet eller nedslidte, så kan man gøre sig nye overvejelser om, hvad man kan gøre og om det eventuelt er en varmepumpe, der skulle installeres, lød det fra ministeren.

Glæde over ministeren afklaring
Ministeren afklaring vækker glæde hos fjernvarmeselskabernes brancheforening.

- Jeg er rigtig glad for, at også de rene varmeværker, nu får afklaret deres rammer og muligheder. Hvis vi skal fortsætte den rejse vi har været på, hvor vi de seneste 4 år har reduceret prisen på fjernvarme med i gennemsnit 14,2 procent, så kræver det, at de enkelte værker får fleksibilitet til selv at sammensætte deres varmeproduktion ud fra de muligheder de har lokalt, lyder det fra Kim Mortensen, der er direktør i Dansk Fjernvarme, og han fortsætter:

- For de fleste vil en varmepumper, formentlig være det billigste at investere i. Men ikke for alle. Derfor er jeg især glad for, at ministeren nu slår fast, at der er varmeværkernes ansvar at vurdere, hvad der er klogest at investere i.

Med de nye energiaftale, får alle fjernvarmeværker med en produktion under 500TJ ophævet kravet om, at de skal producere både el og varme.

Nyheder

08. nov 2018

Vandselskaberne vinder sag i Højesteret

Vandselskaberne har netop vundet skattesag i Højesteret, hvormed forbrugerne slipper for et nyt stort skattesmæk. Afgørelsen vækker glæde hos Dansk Fjernvarme.

08. nov 2018

VEKS: Regeringen sender højere varmeregning direkte til Vestegnen

Når elproduktionstilskuddet ophører på de biomassefyrede værker, er der kun varmekunderne til at samle regningen op. Dermed har varmekunderne udsigt til store prisstigninger., skriver VEKS i et indlæg.

08. nov 2018 Landsmøde

Video: Har vi infratruktur til overs?

Hvis vi skal elektrificere fjernvarmen - bliver fjernvarmerørene og gasledningerne så til overs? Se professor ved Aalborg Universitet Henrik Lunds indlæg og følg debatten om de fælles løsninger bagefter. 

07. nov 2018 Landsmøde

Se Mette Frederiksens tale fra årets landsmøde

På landsmødets første dag indtog Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen talerstolen. Den store sal var pakket til randen af deltagere, der ville høre, hvad oppositionslederen havde at sige om fælles løsninger.

06. nov 2018 Landsmøde

Video: Formandens tale på landsmødet

Dansk Fjernvarmes formand Jesper Frost Rasmussen holdt sin første landsmødetale som formand ved åbningen af det 60. landsmøde. Se hele talen her.

02. nov 2018 Landsmøde

Lasse P.N. Olsen: Velkommen til Aalborg

Se eller gense talen fra Lasse P. N. Olsen, formand for Miljø & Energi, Aalborg Kommune, ved åbningen af Dansk Fjernvarmes landsmøde.

01. nov 2018 Landsmøde

Video: Energiministerens tale til landsmødet

Den kommende uge vil vi offentliggøre indslagene fra årets landsmøde. De kommer ikke i fuldstændig kronologisk rækkefølge. Og derfor bringer vi først energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts tale fra fredag morgen. 

30. okt 2018 Energiaftale

Dansk Fjernvarme: Lovarbejde skal sættes på pause

Dansk Fjernvarme retter direkte henvendelse til Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget i Folketinget med krav om, at det nuværende lovarbejde om forbrugerbindinger skal sættes i bero og afvente konsekvensanalyser

30. okt 2018 Landsmøde

Genoplev landsmødet - i tekst, billeder og video

Fik du set alle indlæg på Dansk Fjernvarmes 60. landsmøde? Kom du rundt til alle udstillerne? Eller var du slet ikke med? Herunder kan du med et klik få et overblik over, hvad der skete på årets landsmøde. 

26. okt 2018 Landsmøde

Tre udstillere: Vi kommer igen næste år

Landsmøde 2018 er slut, og tre udstillere gør status over deres deltagelse – de har allerede taget beslutning om at være med igen i 2019.

26. okt 2018 Landsmøde

Tech Scenen gav et kig ind i fjernvarmens laboratorium

Årets landsmøde gav premiere til Tech-scenen, der med en stribe hurtige indlæg med fokus på teknik udgjorde et fag-tungt alternativ til de mere politisk orienterede indlæg på landsmødet.

13. nov 2018

Lilleholt indkalder til biomasseforhandlinger

LÆS I DAG: Verdo-kunder kan få større varmeregning. Formand for Struer Forsyning forsvarer forblivelsespligt. Borgmester vil lave varmelager under Odense. Afgifter spænder ben for brug af overskudsvarme. Tørring Fjernvarme: Regler er årsag til prishop. Skiftedag på Bedsted Fjernvarme.

13. nov 2018 Navnenyt

Ny direktør til Odsherred Forsyning

Fanny Villadsen overtager som direktør for Odsherred Forsyning efter Ghita Hansen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. nov 2018

Minister skuffet over udnyttelse af overskudsvarme

LÆS I DAG: Datacentre på vej: Hvem vil have de vindmøller, der følger med? Alternativet: Svært at udnytte overskudsvarme fra datacentre. Dansk fjernvarme kan løse Europas klimaproblemer. Middelfart og Ejby er på vej mod fusion. Kristians Jensen i samråd om Radius. Norlys skal satse på el og fiber. Fælles varmeselskab i Viborg nærmer sig frysepunktet. Datacenter måske ikke så grønt alligevel.

09. nov 2018

Datacentre kommer til at fyre for fuglene

LÆS I DAG: Vi skal udnytte overskudsvarmen bedre. Politisk flertal støtter tilslutningspligt i Horsens Kommune. Uenighed om tilslutningspligt i Struer. Stort forbrændingsanlæg fortsat ude af drift efter brand.

08. nov 2018 Presseklip

FORS har Danmarks bedste forsyningsbestyrelse

LÆS I DAG: FORS har Danmarks bedste bestyrelse for forsyningsselskaber. Dom i Danmarks største skattesag i dag. SE og Eniig er tættere på fusion. Storbritannien er Danmarks vigtigste eksportmarked for energi. Fjernvarmeprisen stiger i Spjald. Ingen fjernvarme fra lun leverpostej.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

07. nov 2018 Navnenyt

Praktikant til Faglig Afdeling

Ingeniør i energiteknologi er i praktik i Dansk Fjernvarme.

01. nov 2018 Navnenyt

EWII har fået ny økonomidirektør

Olaf Spliid skifter til EWII efter 32 år hos Bankdata. 

29. okt 2018 Navnenyt

Ny på kontoret i Hornbæk

Nina Skanning er ny hos Hornbæk Fjernvarme.

08. okt 2018 Navnenyt

25 år med samme driftsleder i Sdr. Herred

Karlo Kronborg Andersen fejrer den 1. november 25 års-jubilæum hos Sdr. Herreds Kraftvarmeværker.

03. okt 2018 Navnenyt

HOFOR henter ny kommunikationschef i DR

Anders Kappel får ansvar for HOFOR’s interne og eksterne kommunikation.