04. dec 2018 Navnenyt

Ditlev Engel er Danmarks særlige klima-udsending

Ditlev Engel skal spille en nøglerolle i at sikre resultater ved FN’s klimatopmøde i 2019.

Ditlev Engel er regeringens nye særlige udsending for klima og energi og skal styrke Danmarks globale partnerskaber, fremme private investeringer i grøn omstilling og understøtte Danmarks internationale klimaindsats frem mod FN’s klimatopmøde i september 2019.

54-årige Ditlev Engel er tidligere CEO i Vestas, nuværende topchef i hollandske DNV GL’s energidivision og har en lang karriere i energibranchen. Han skal sikre private investeringer i global energiomstilling og promovere grønne danske løsninger.

- Med Ditlev Engel får Danmark en stærk stemme med tung forretningserfaring inden for klima og energi. Ditlev er et værdifuldt aktiv i arbejdet med at vise verden, at den grønne førertrøje er og bliver Danmarks. Personligt glæder jeg mig meget til, at han kommer i arbejdstøjet, så vi sammen kan sætte fokus på den grønne omstilling, partnerskaber og globale investeringer, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Ditlev Engel skal spille en nøglerolle i at sikre konkrete resultater ved FN’s klimatopmøde i september 2019 i New York.