31. jan 2019 Fjernvarmen

Læs det nye nummer af Fjernvarmen

Årets første udgave af Fjernvarmen er på vej ud i postkasserne. Læs temasektionen om fjernvarme og velfærd, reportagen fra byggeriet af Aunings nye værk og masser af faglige nyheder.

PostNord er på vej rundt i landet med det nye nummer af Fjernvarmen, og forhåbentlig er det allerede landet i postkassen hos jer. Der er i hvert fald mange artikler at gå i gang med, og vi har lagt os i selen for at komme godt omkring de emner, der er aktuelle for jer lige nu.

Fjernvarmens nye rammevilkår begynder at slå igennem med nye vedtægter og bekendtgørelser, som I skal forholde jer til. Og for at matche den nye økonomiske regulering har Dansk Fjernvarme opdateret standardkontoplanen. Læs Peter Skovsgaards artikel og få et godt indblik i, hvad det betyder i praksis.

Det er også sæson for indberetning af energibesparelser, og i magasinet er der er gode fif til det arbejde. Sidste frist for indberetning er den 15. marts, men energispareteamet anbefaler, at man går i gang i god tid. Så er der nemlig mindre kø ved telefonerne i sekretariatet, hvis der bliver brug for hjælp.

Læs også reportagen og se de flotte billeder fra Auning, hvor varmeværket lige nu er i gang med at bygge et nyt halmfyret værk til 50 millioner kroner. Værket er fremtidssikret, så der er plads til at sætte en kedel mere ind, hvis der bliver brug for det. Og det gør der nok, for den lille by på Djursland vokser hvert år.

Velfærd forbindes ofte med børnehaver, sygehuse og ældrepleje. Men er fjernvarme er også velfærd? Det spørger vi universitetsfolk, borgmestre og branchens egne repræsentanter om i årets første tema. Alle er enige om, at svaret er ja. Fjernvarme er velfærd. Læs deres argumenter for at værne om de fælles løsninger.

Hvis Fjernvarmen endnu ikke er nået frem – eller du ikke lige har det ved hånden – kan du som abonnent også se det her.