22. mar 2016

Bliv klogere på dit SRO-anlæg

Et intenst tredages kursus giver et indblik i SRO-anlæggets muligheder og opbygning. En blanding af teori og praktiske øvelser giver deltagerne den nødvendige viden om SRO-anlæg.

En kombination af teori og praktiske øvelser giver deltagerne den nødvendige viden om SRO-anlæg på den intense tredages kursus. Foto: Flemming L. Rasmussen

SRO-anlægget er hjernen i et moderne varmeværk. Det er her signalerne fra produktion, distribution og forbrug af fjernvarme samles, og dermed er SRO-anlægget indgangen til den daglige styring, regulering og overvågning af værket.

Den 30. maj kan du blive klogere på SRO-anlæggets opbygning, funktioner og mange muligheder, når Dansk Fjernvarme afholder et tredages kursus i SRO-anlæg. Kurset er meget intenst og deltagerne kommer derfra med stor viden om anlægget, som giver et bedre overblik og større muligheder i det daglige arbejde. Kurset vil også sætte deltagerne i stand til at udføre kvalitetskontrol ved nye anlæg eller medvirke ved ændringer og fejlfinding på eksisterende anlæg.

- Kurset er bygget op som en blanding af teori og praktiske øvelser. Deltagerne arbejder typisk parvist og opbygger igennem de tre dage deres eget lille SRO-anlæg. Hver gang vi gennemgår en teoridel, kan de selv bygge den op i praksis. Til sidst har de et fuldt funktionsdygtigt SRO-anlæg, fortæller Claus Walther Jensen, AutomationLab, der er underviser på kurset.

- Den viden, de får med sig, gør kursisterne i stand til at fejlfinde på deres egne anlæg fordi de får et bedre kendskab til det. Det handler om at få helikopterblikket om et SRO-anlægs opbygning. Samtidig bliver de langt bedre til at kommunikere med de folk, de ringer til, hvis der er en fejl på deres anlæg – netop fordi de nu kender begreberne på alle komponenter og ved, hvordan et anlæg er opbygget og fungerer, siger Claus Walther Jensen.

Kurset om SRO-anlæg afholdes to gange om året, og er for kun otte deltagere. Det lave antal gør kurset meget intenst og giver deltagerne mulighed for virkelig at dykke ned i emnet sammen med underviser Claus Walther Jensen.

Kurset er for alle, der har interesse i at vide mere om SRO-anlæggets opbygning og funktion, og det anbefales til teknikere, der deltager i projekter vedrørende udskiftning, ombygning eller effektivisering af SRO-anlægget.

Læs mere om programmet for de tre dage og tilmeld dig her.