10. jan 2019 Regionalmøde

Regionalmøder: Fokus på egenkontrol og ny målervejledning

Er du opdateret på de nye regler omkring egenkontrol af fjernvarmemålere? Regionalmøderne sætter fokus på emnet.

- Vi er i gang med at opdatere Dansk Fjernvarmes målervejledning i forhold alle de nye regler og den teknologiske udvikling på området. Det vil være godt med inputs fra alle de medlemmer, som dette er relevant for, og det er der god mulighed for til regionalmøderne, siger tværfaglig konsulent i Dansk Fjernvarme, Uffe Schifter-Holm. Foto: Jesper Voldgaard.

I løbet af 2018 er reglerne omkring egenkontrol af fjernvarmemålere blevet ændret, og der er derfor blevet udarbejdet en ny målerteknisk vejledning. På regionalmøderne kan du høre tværfaglig konsulent Uffe Schifter-Holm fortælle om regelændringerne, så du bliver klædt på til udføre en tilstrækkelig egenkontrol.

- Vi er i gang med at opdatere Dansk Fjernvarmes målervejledning i forhold til alle de nye regler og den teknologiske udvikling på området. Det vil være godt med input fra alle de medlemmer, dette er relevant for, og det er der god mulighed for til regionalmøderne, fortæller Uffe Schifter-Holm

Nye krav fra EU
EU har vedtaget nye krav til fjernaflæsning af fjernvarmemålere og levering af data til forbrugerne. Disse krav træder i kraft i løbet af de næste ni år.

- Det er krav, der blandt andet har betydning for, hvad fjernvarmeselskaberne skal investere i målere og aflæsnings- og datahåndteringssystemer. Det er vigtigt at få kommunikeret grundigt ud, og derfor er det et punkt på regionalmøderne, siger Uffe Schifter-Holm.

Du bliver opdateret på, hvad ændringerne betyder for dig
Når du deltager på et af de ni regionalmøder, får du viden om de nye regler og den nye vejledning for egenkontrol af fjernvarmemålere. Du bliver ajourført på de kommende krav til fjernaflæsning og levering af forbrugsdata, og den betydning det får for fjernvarmeselskaberne i fremtiden.

Udover information om reglerne for egenkontrol af fjernvarmemålere byder regionalmødeprogrammet også på spændende nyt om den nye økonomiske regulering, kodeks for styring af aktiviteter, fremtidssikring af fjernvarmens image og meget mere.

Se hele programmet for regionalmøderne og tilmeld dig her