Seneste nyt om corona

24. jun 2020 Corona

Virkeligheden har overgået fantasien

Corona-epidemien har sat fokus på forsyningskædernes vigtighed for fjernvarmeselskaberne – og Energistyrelsen er kommet tættere på fjernvarmeselskaberne over de foregående måneder.

11. jun 2020 Corona

Generalforsamlinger kan nu afholdes

Den 8. juni blev der åbnet yderligere op for samfundet, og generalforsamlinger fik en særlig bevågenhed i de beslutninger, der blev taget om yderligere genåbning. Det nu muligt at samle 50 personer – og under visse forhold helt op til 500 personer.

10. jun 2020 Corona

Generalforsamlinger

Hvilke konsekvenser kan corona-epidemien have for fx afvikling af generalforsamling? De må for eksempel gerne udsættes. Opdateret 9. juni.

09. jun 2020 Corona

Overblik over økonomiske hjælpepakker

COVID-19 påvirker den globale vækst, og regeringen har derfor set et behov for at understøtte den danske økonomi på flere fronter. Nedenstående er kun en delvis oversigt over COVID-19-hjælpepakkerne, da de løbende er blevet udbygget, og mange ikke er direkte relevante for fjernvarmeselskaber. Opdateret 9. juni 2020.

18. maj 2020 Corona

Mennesker med ekstra risiko ved corona-sygdom er sikret forsørgelse

Personer i den særlige risikogruppe for COVID-19 og deres pårørende kan under genåbningen af Danmark blive væk fra arbejdet, hvis det er for risikofyldt, og modtage løn eller sygedagpenge frem til 1. september.

14. maj 2020 Corona

Selskaber kan godt udføre opgaver hos private kunder

Fjernvarmeselskaberne kan godt udføre fjernvarmeopgaver hos private kunder under de nuværende restriktioner som følge af corona-epidemien.

14. maj 2020 Corona

Holte afvikler generalforsamling elektronisk

Bestyrelsen i Holte Fjernvarme har valgt at afvikle årets generalforsamling elektronisk i stedet for at vente på, at det måske bliver muligt senere på året.

07. maj 2020 Corona

Vejledning om generalforsamlinger er klar

Dansk Fjernvarme har lavet en mini-vejledning til sine medlemmer om elektroniske generalforsamlinger, der kan bruges i forbindelse med afholdelse af elektroniske generalforsamlinger 

12. mar 2020 Corona

Hvordan forholder Dansk Fjernvarme sig til coronavirus?

Coronavirus / Covid-19 vokser dag for dag i Danmark og påvirker flere og flere. Dansk Fjernvarme tager situationen meget alvorligt og følger udviklingen nøje. Læs teksterne om corona her på siden, før du ringer til fagkonsulenterne.

11. mar 2020 Corona

Coronavirus og Dansk Fjernvarmes arrangementer

Coronavirus / Covid-19 har fået tag i Danmark. Her kan du blive klogere på, hvordan skal du forholde dig, hvis du er tilmeldt et kursus eller andet arrangement hos Dansk Fjernvarme den kommende tid. 

12. mar 2020 Corona

Fjernvarmen har et særligt ansvar

Som en del af den forsyningskritiske infrastruktur skal fjernvarmeværker stille personale til rådighed til at opretholde forsyningssikkerheden – de øvrige ansatte bør følge de generelle anbefalinger, lyder rådet fra Dansk Fjernvarme.

Flere nyheder om corona

27. apr 2020 Corona

Værktøjer

Dansk Fjernvarme samler en række dokumenter, som medlemmer kan gøre brug af i forbindelse med corona-smitte – fx standardtekst om udskydelse af generalforsamling. Opdateret 27. april 2020.

27. apr 2020 Corona

En hjælpende hånd giver ikke skattepligt

Det er ikke skattepligtigt, hvis fjernvarmeselskaber under Coronakrisen hjælper hinanden med udvalgte opgaver i tilfælde af sygdom eller andre begrænsninger.

23. apr 2020 Corona

Skatteregler for fri telefon ved hjemmearbejde

Bliver medarbejderen skattepligtig af fri telefon, hvis selskabet udstyrer en medarbejder med fri telefon til at besvare kundehenvendelser hjemmefra?

23. apr 2020 Corona

Beskatning af fjernvarmeselskabets gulpladebil

Reglerne for hvornår en medarbejder kan tage fjernvarmeselskabets gulpladebil med hjem er komplekse, og vil i nogle tilfælde også afhænge af helt konkrete vurderinger.

23. apr 2020 Corona

Corona tvinger Dansk Fjernvarme til at aflyse flere store arrangementer

Dansk Fjernvarmes store sommerarrangement PULS aflyses sammen med en række andre arrangementer. Landsmødet afholdes efter planen i oktober.

22. apr 2020 Corona

Køb værnemidler hos Energistyrelsen

Der oprettes nu nye nationale lagre med værnemidler, som dele af den kritiske forsyning kan købe. Herunder også fjernvarmeselskaber.

22. apr 2020 Corona

Frem til september må forsamlinger ikke være større end 500 personer

Regeringen har meldt ud, at det frem til 1. september kun er muligt at afholde arrangementer med under 500 deltagere. Men her og nu gælder forsamlingsforbuddet på 10 personer fortsat.

22. apr 2020 Corona

Justering af de økonomiske hjælpepakker

En del af de økonomiske hjælpepakker blev justeret ved en politisk aftale i weekenden. For fjernvarmeselskaber er der kun få justeringer, der er relevante.