Nyt fra Dansk Fjernvarme

26. feb 2021 Pressemeddelelse

Solide grønne anbefalinger fra Klimarådet

Der er behov for endnu større tempo på den grønne omstilling, hvis 2030-målet skal nås. Sådan lyder det i Klimarådets statusrapport for 2021, der blev offentliggjort i dag.

26. feb 2021 Internationalt

Skotland vedtager lov om fjernvarmeudbredelse

Det skotske parlament har netop stemt for en ny lov – Heat Networks Bill – der skal øge antallet af fjernvarmeopvarmede boliger fra 32.000 til 650.000 frem mod 2030.

25. feb 2021 Politisk

"Vi skal i gang med geotermi nu"

Skal Danmark i gang med geotermi, skal der rykkes nu. Der er ikke tid til at vente på at tage beslutninger om to år. Sådan lød budskabet fra den 5. årlige geotermikonference, som Geoop og Dansk Fjernvarme stod bag. ​

23. feb 2021 Lokalt

DIN Forsyning får overskudsvarme fra Europas største PtX-anlæg

CIP planlægger at bygge det største PtX-anlæg på Esbjerg Havn. Produktionen af ammoniak kan forsyne DIN Forsyning med tilstrækkelig overskudsvarme til at dække 1/3 af varmebehovet i Esbjerg. 

Flere nyheder

04. mar 2021 Lokalt

Hedensted Fjernvarme har fokus på 500 konverteringer

Omkring 500 boliger får nu tilbud om gratis tilslutning til fjernvarmenettet – det skal styrke økonomien for samtlige kunder hos Hedensted Fjernvarme.

01. mar 2021 Corona

Bestyrelsesmøder kan afvikles med mere end fem personer

Der er nu ændret i corona-restriktionerne, så det er tilladt at være mere end fem personer samlet til fx et bestyrelsesmøde.

28. feb 2021 Politisk

Der er stor appetit på puljemidler til konverteringer

De danske fjernvarmeværker har søgt om 125 millioner kroner til grønne konverteringsprojekter fra Fjernvarmepuljen. Dansk Fjernvarme håber på politisk lydhørhed for at sikre de nødvendige midler. 

26. feb 2021 Kurser & arrangementer

Webinar: Følg med i konverteringsprojekterne i Skive og Slagelse – del 2

Du kan følge to konkrete konverteringsprojekter på første parkét – siddende hjemme foran computeren.

26. feb 2021 Kurser & arrangementer

Hvad betyder demokratisk ejerskab?

Det undersøger Dansk Fjernvarme i samarbejde med Demokratisk Erhverv, når Energi på Toppen afholdes digitalt den 7. april 2021.

26. feb 2021 Kurser & arrangementer

Få styr på risikoprocessen

Kursus giver indsigt og værktøjer til at håndtere projektets usikkerheder og risici - til gavn for både dig og dine interessenter.

22. feb 2021 Politisk

Vigtigt at holde fokus på geotermi

Den 5. årlige konference om geotermi løber onsdag af stablen. I år afholdes den som virtuel konference. Og emnet har aldrig været mere aktuelt.

22. feb 2021 Kurser & arrangementer

Bliv klogere på næste runde af Grøn Varme-kampagnen

Dansk Fjernvarme lancerer inden længe næste skud af Grøn Varme-kampagnen, som medlemmerne kan gøre brug af i markedsføringen. Bliv klogere på indholdet i webinar. 

Nyt om kurser og arrangementer

16. feb 2021 Kurser & arrangementer

Vil du være fortrolig med varmeforsyningsloven

Deltag på kursus den 15. april og få helt styr på praksis i varmeforsyningsloven, så er du klar, når I tager de svære beslutninger om driften.

16. feb 2021 Kurser & arrangementer

Få styr på vandbehandling i fjernvarmenettet og på fjernvarmeanlægget

Så sikrer du en længere levetid, en højere virkningsgrad og en større sikkerhed.

16. feb 2021 Kurser & arrangementer

Få et optimalt fundament for økonomistyringen i varmeselskabet

Deltag på kurset og få styr på alt fra budget til regnskab og priseftervisning.

16. feb 2021 Kurser & arrangementer

Vi sætter fokus på vilkår for tilslutning til elsystemet

Vil du vide mere om vilkår, procedurer og prissætning ved tilslutning af store kollektive varmepumper og elkedler til elnettet? Så deltag på webinar den 9. marts 2021

 

Dagens presseklip

05. mar 2021 Presseklip

Sydjyske forsyningsselskaber går sammen om teknologicenter

LÆS I DAG: Fredag mødes partierne for at drøfte privatiseringen af affaldssektoren, og Enhedslisten er i knibe. Topchef melder Danfoss klar til de “vigtigste spring” i virksomhedens historie. Det begyndte med et glas vand: Danfoss-formand har solgt sit første saltkraftværk. Mere udenlandsk affald kan havne i Danmark. 

04. mar 2021 Presseklip

Tekniq: Ministerens varmepumpe-fix løser ikke problem

LÆS I DAG: Cyberchef hos Deloitte: Industrispioner får lettere spil gennem firmaers grønne omstilling. Danfoss tjener på at blive CO2-neutral i Nordborg. Uklare EU-regler: Skal PtX-aktører selv finansiere VE-udbygning? Fjernvarmen er på vej til fremtidens boliger. Prisfald på fjernvarme i Kalundborg. 

03. mar 2021 Presseklip

Stor regning og stort potentiale i CCS-anlæg, mener HOFOR

LÆS I DAG: Flere kan nu få tilskud til nye vinduer og varmepumper. I Esbjerg drømmer de om varmeforsyning på rester fra industrien. Forhandlinger om centralt klimamål står i stampe. Fjernvarmepulje kører på dampene. Nybyggere får halv pris på at tilslutte sig fjernvarme. Fjernvarme i Vorgod-Barde: Store forbrugere positive.

02. mar 2021 Presseklip

Stormløb mod fjernvarmepuljens millioner

LÆS I DAG: Ny stor fjernvarmeudvidelse på vej. Klimarådet: Usikkert hvorvidt lukning af affaldsanlæg reducerer CO2. Test på Fjernvarme Fyn: Overskudshalm brændes af sammen med affaldet. Fjernvarme i Vorgod-Barde: Fradrag for nye rør.