Nyt fra Dansk Fjernvarme

21. jan 2021 Politisk

Fjernvarmeselskaber: Klarhed om rammevilkår giver grønne investeringer

I en ny undersøgelse foretaget af Dansk Fjernvarme har 143 fjernvarmeselskaber svaret på, hvad der er mest afgørende for selskabernes arbejde.

21. jan 2021 Lokalt

I Skive skal hele byen på fjernvarme

Skive Fjernvarme har to konverteringsprojekter undervejs, der skal sikre fjernvarme til samtlige godt 20.000 indbyggere i Skive by – Fjernvarmepuljen bliver central for det ene af projekterne. 

21. jan 2021 Fjernvarmen

Årets første magasin er på trapperne

Januar-udgaven af magasinet Fjernvarmen lander hos abonnenterne i begyndelsen af næste uge. Læs tema om abonnementsordninger og seks sider med mindeord om Uffe Bro.

21. jan 2021 Lokalt

DIN Forsyning får havvandsvarmepumpe fra Schweiz

Landets største havvandsvarmepumpe er på vej til Esbjerg, så man kan sige endeligt farvel til det sorte kul – Dansk Fjernvarme hylder udviklingen af grøn varme til borgerne i Esbjerg, Varde og Nordby.

Flere nyheder

21. jan 2021 Fagligt

Mere vedvarende energi i fjernvarmen, samme lave priser

Landets fjernvarmeselskaber fastholder de lave priser fra året før, samtidig med at de markant øger andelen af vedvarende energi.

21. jan 2021 Politisk

Energi Ikast til beslutningstagere: Giv os klare rammer - nu

I Energi Ikast arbejder man hver dag aktivt for på én og samme tid at sikre lavere priser til sine varmeforbrugere og fremme den grønne omstilling.

21. jan 2021 Politisk

AVA: Grøn omstilling sker ikke med benchmark og indtægtsrammer

Hos AffaldVarme Aarhus arbejder man koncentreret på både at levere grønnere og billigere fjernvarme. Hvis den regulering, der er varslet, bliver indført, kan det blive svært at levere på den grønne omstilling, lyder det fra forretningsudviklingschef, Lasse Sørensen.

21. jan 2021 Politisk

Kommentar: Myndighederne skal give fjernvarmen grønt lys til fremtidens investeringer

Fjernvarmeselskaberne har fokus på at indfri ambitionerne omkring den grønne omstilling. Nu er det på tide, at myndighederne følger trop. Sådan skriver politisk chef i Dansk Fjernvarme, Rune Moesgaard, i denne kommentar. 

20. jan 2021 Lokalt

TREFOR Varme er blevet ISO 9001-certificeret

Som et af de første fjernvarmeselskaber i Danmark er TREFOR Varme blevet certificeret efter ISO 9001 standarden. Arbejdet med at blive certificeret skærper bevidstheden om kvalitet, vurderer selskabet.

19. jan 2021 Lokalt

Assens Fjernvarme har 1.000 nye grønne kunder i kikkerten

I 2011 konverterede Assens Fjernvarme 400 naturgaskunder til fjernvarme i Ebberup, og en ny plan omfatter konvertering af 1.000 kunder til grøn fjernvarme i seks mindre byer i lokalområdet.

19. jan 2021 Kurser & arrangementer

Få styr på afkøling og lavere returtemperatur

God afkøling er til gavn for både økonomi og miljø - jo lavere returtemperatur, jo bedre har man udnyttet varme-energien. Kom på kursus og få helt styr på afkøling og returtemperatur.

19. jan 2021 Kurser & arrangementer

Kan du få tingene til at ske?

Få viden og redskaber til at blive en stærkere leder, der kan motivere medarbejderne til at handle.

Nyt om kurser og arrangementer

19. jan 2021 Kurser & arrangementer

Hvor meget mere kan du få ud af dit solvarmeanlæg?

Hvad enten du arbejder med drift og styring af solvarmeanlæg til daglig, er leverandør eller anlægsejer, kan du blive klogere og optimere på din solvarmedrift.

19. jan 2021 Kurser & arrangementer

Sådan sikrer du levetiden på jeres ledningsnet

Få helt styr på de kritiske faktorer så du undgår uhensigtsmæssigt design af ledningsnet

06. jan 2021 Kurser & arrangementer

Ny uddannelse skal optimere hvert andet store varmeanlæg

En ny efteruddannelse i AMU-regi skal kvalificere VVS-folk til at optimere store fjernvarmeanlæg i etageejendomme og større bygninger. Initiativet ventes at give store energibesparelser, da op imod hvert andet store varmeanlæg er indstillet forkert. Alene i hovedstaden kan 5000 store varmeanlæg optimeres.

15. dec 2020 Kurser & arrangementer

Webinar: Følg med i konverteringsprojekter

Nu kan du sidde på forreste række, når Dansk Fjernvarme over seks måneder følger konverteringsprojekter i Skive og Slagelse.

Dagens presseklip

22. jan 2021 Presseklip

Esbjerg får verdens største grønne havvandsvarmepumpe fra Schweiz

LÆS I DAG: Fjernvarmeselskaber vil have frihed og et konstruktivt tilsyn. Varmepumpe med CO2 som kølemiddel testes i fjernvarmen i Aarhus. Politi går ind i sag om fjernvarme på Lolland. Tilslutning bliver billigere i Strib. 

21. jan 2021 Presseklip

KL kritiserer nu direkte plan om at lukke affaldsforbrændingsanlæg

LÆS I DAG: Pulje på varmepumper tømt på fire dage: Nu vil Dan Jørgensen se på ændringer. Første spadestik til 20 kilometer lang fjernvarmeledning til Bredsten, Balle og Jelling. Løgstør Fjernvarme kræver millionerstatning af kommunen. Lægger plan for fjernvarme. Vamdrup Fjernvarme tilbagebetaler to millioner kroner til forbrugerne. 

20. jan 2021 Presseklip

Klimapartnerskaber repræsenterer ikke et samlet erhvervsliv

LÆS I DAG: Concito kritiserer KL's "dødsliste". Varmepumpe-pulje blev tømt på fire dage. Danmark fyrer med biomasse fra beskyttet natur i Estland og Letland. 20 fjernvarmebrugere indgav protest til kommunen. Varmeformand tror på snarlig løsning.

19. jan 2021 Presseklip

Stor interesse for at få fjernvarme i Vejen

LÆS I DAG: Kæmpe interesse for fjernvarme i Haderslev. Sakskøbing har holdt varmen. Varmepumpe sænker prisen i Farum.