Nyt fra Dansk Fjernvarme

25. nov 2020

Uforståelig stigning på gebyrer til Forsyningstilsynet

Forsyningstilsynet har lagt op til markante stigninger i fjernvarmeselskabernes gebyrer. I alt stiger selskabernes betaling med ca. 90 procent. Ubegribeligt, mener Dansk Fjernvarme.

25. nov 2020

Middelfart går efter konvertering af 2000 husstande

2.000 boliger nordøst for Middelfart står til at komme med i et stort konverteringsprojekt fra naturgas, hvor tilskud fra Fjernvarmepuljen kan være afgørende for økonomien.

23. nov 2020

Overvældende interesse for konvertering til fjernvarme

Flere end 120 medlemmer i Dansk Fjernvarme deltog mandag i et webinar om konvertering til fjernvarme. Opbakningen skal ses som udtryk for stort potentiale, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

23. nov 2020

Arbejdsgivere kan nu tvinge ansatte til coronatest

Ny lov giver arbejdsgivere ret til at tvinge ansatte til at få en coronatest, hvis det er sagligt begrundet – loven gælder frem til den 1. juli 2021.

Flere nyheder

26. nov 2020

Fjernvarmepuljen er for lille

Dansk Fjernvarme har afleveret sit høringssvar på den kommende Fjernvarmepulje – konklusionen er, at puljen er for lille, udmøntet for sent og omfatter for få konverteringssituationer.

26. nov 2020

Forsyning Helsingør: Vilde i varmen og klar til at konvertere mere end 2000 ejendomme

Efter flere års venten ser Forsyning Helsingør endelig ud til at kunne konvertere flere naturgasområder. Nu venter man bare på, at myndighederne får sidste detaljer på plads, inden arbejdet kan tage sin start. 

19. nov 2020

Grøn varme-kampagnen leverer fantastiske seertal på film

Grøn varme-kampagnen har nu været i luften i to og en halv uge, og indsatsen begynder for alvor at manifestere sig på de sociale medier.

19. nov 2020

Silkeborg Forsyning lytter til kunderne

5000 forsyningskunder i Silkeborg Kommune modtager torsdag en e-mail med et spørgeskema fra Silkeborg Forsyning. Vi vil gerne høre, hvad vores kunder mener om os, siger direktør Jens Bastrup.

18. nov 2020

Udsolgt temadag om samspil mellem fjernvarme og industri

Der var fokus på det gode samarbejde mellem fjernvarmen og industrien, da Dansk Fjernvarme holdt temadag. På programmet var blandt andet Inspirationskataloget, som Grøn Energi udgav tidligere på året.

18. nov 2020

Tårnby Forsyning vinder en fornem europæisk pris

European Heat Pump Association (EHPA) har tildelt Tårnby Forsyning prisen for Årets varmepumpe by indenfor store varmepumper. 

18. nov 2020

250.000 danskere skal give viden om konverteringslyst

Evida vil spørge en kvart million danskere for at høre, hvad der kan få dem til at skifte gasfyret ud med grøn varme – Dansk Fjernvarme håber den nye viden kan effektivisere konverteringen.

17. nov 2020

2000 lyttere har fundet fjernvarmens podcast

Med den 8. udsendelse af podcasten Fjernvarmen rundede vi i alt 2000 lyttere. Dansk Fjernvarme glæder sig over, at medlemmerne på den måde har taget det nye medie til sig.

Nyt om kurser og arrangementer

13. nov 2020 Kurser & arrangementer

I erfa-grupper bidrager du til sektorens udvikling

Mange af Dansk Fjernvarmes medlemmer er med i en eller flere af erfa-grupper – er du?

13. nov 2020 Kurser & arrangementer

Få styr på hele processen for fugtmåling

I november afholdes kurset: Optimal prøveudtagning og fugtmåling, og på grund af stor tilgang afholdes kurset nu også den 20. januar 2021.

04. nov 2020 Kurser & arrangementer

Gratis webinar sætter fokus på Fjernvarmens Serviceordning

Bliv klogere på hvordan I får den mest effektive fjernvarme

04. nov 2020 Kurser & arrangementer

Forstå bestyrelsens økonomiske ansvar

Som bestyrelsesmedlem har du et stort økonomisk ansvar, og for at opnå succes er det afgørende, at du er klædt forsvarligt på.

Dagens presseklip

01. dec 2020 Presseklip

Geotermien vil vende havvindens støtte på hovedet

LÆS I DAG: Professor: Stil krav til datacentres udnyttelse af overskudsvarmen. Rekordmange vil have indsigt i Hillerød Forsyning. Banebrydende nyt låg løser damvarmelagrenes største svaghed. Ørsted beholder navnet efter sag i Højesteret. Ingeniørforeningen vil udnytte "kæmpe potentiale" i PTX med storstilet strategi. 

30. nov 2020 Presseklip

Klimaministeren nedsætter taskforce for støtte til geotermi i Aarhus

LÆS I DAG: Fjernvarmen: Myndighederne overvurderer prisen på geotermi . Varme i undergrunden kan give et stort løft til den grønne omstilling. Dansk Fjernvarme: Tariffer er ude af balance. Tønder Fjernvarme vil udvide forsyningsområdet. Lokalt varmeværk tilbyder gratis tilslutning. 

27. nov 2020 Presseklip

A.P. Møller skærer 800 mio. af prisen på aarhusiansk geotermi

LÆS I DAG: Radikale bringer geotermi ind i finanslovsforhandlingerne. Aarhus Kommune skal præsentere fremtidens fjernvarme for energiministeren. CSP lander første ordre på lågløsning til damvarmelagre. Svendborgenserne kan se frem til at få landets billigste fjernvarme. Fjernvarme vil gøre Haderslev, Starup og Marstrup grønnere. 

26. nov 2020 Presseklip

Energiminister vil høre om ambitiøst geotermiprojekt i Aarhus

LÆS I DAG: Middelfart vil udrulle fjernvarme til 2.000 borgere. Grundvandsmagasiner rummer stort potentiale for varmelagring. Varm nyhed: Grund til optimisme i forhold til mere fjernvarme i Gentofte. Ekspert i CO2-afgifter: Sverige har en høj CO2-afgift – og deres konkurrenceevne er ikke gået »rabundus«.