12. dec 2018 Energiaftale

Dom fra Helsingør tydeliggør behov for politisk handling

Det bør være politikere og ikke domstolene, der sætter retningen for den grønne omstilling, lyder det fra Dansk Fjernvarme i en reaktion på domstolens afgørelse i en sag i Helsingør.

12. dec 2018 Bæredygtig biomasse

Redningspakke med tvivlsom effekt

Redningspakken for de decentrale kraftvarmeværker, der snart mister grundbeløbet vil næppe redde mange kraftvarmeværker. Sådan lyder budskabet fra organisationen Træ til Energi forud for et foretræde for Folketinget torsdag.

06. dec 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Varmepumper og fjernvarme er nøgler til fremtidens energi

60 deltagere arbejdede ved temadag på at få flere store varmepumper i dansk fjernvarme.

06. dec 2018

Analyse: Danmark er den grønne duks

Ny analyse placerer Danmark på en førsteplads blandt 25 lande over fremgang i klimabegrænsende tiltag – det understreger bl.a. fjernvarmens bidrag til den grønne fremtid.

14. dec 2018 Energiaftale

Jens Joel: Vi skal ikke trække tæppet væk under foretagne investeringer

S står bag energiaftalen men synes, regeringen er gået for langt i implementeringen af den. Vi vil ikke være med til at trække tæppet væk under foretagne investeringer, lyder det fra Socialdemokratiets energiordfører.

13. dec 2018

Ny og mere brugervenlig hjemmeside

Dansk Fjernvarmes nye hjemmeside skal forbedre brugervenligheden og være nemmere at finde rundt på.

06. dec 2018 Energiaftale

Debat om forbrugerbindinger skilte vandene

Står frie muligheder for den enkelte over risikoen for prisstigninger for de svageste. Det var et af temaerne under Folketingets 1. behandling af regeringens lovforslag om et stop for forbrugerbindinger.

05. dec 2018

Fremtidens energi kalder på nye løsninger

Faldende elpriser, udbygning med vedvarende energi og bortfald af eltilskud har skubbet en stadig større andel af kraftvarmeværkernes omkostninger over på varmekunderne, skriver topchefer i energibranchen i et fælles indlæg.

04. dec 2018

Fjernvarmeselskaber reducerer prisen på energibesparelser

På trods af højere omkostninger til tilsyn og kontrol er det i 2017 lykkedes for fjernvarmeselskaberne at reducere prisen på at gennemføre energibesparelser.

03. dec 2018

Formandsbesøg var "kæmpe succes"

Knap 40 spørgelystne bestyrelsesmedlemmer og driftsledere fra sydhavsøernes fjernvarmeselskaber mødte torsdag aften formand Jesper Frost Rasmussen og direktør Kim Mortensen til et lokalt arrangeret medlemsmøde.

30. nov 2018

Video: Esbjerg og Varde ønsker kraftvarmekravet ophævet

Ophæv kraftvarmekravet, så de store byer og DIN Forsyning i Esbjerg og Varde kan investere i en fremtidssikret varmeløsning. Sådan lød budskabet ved et foretræde for Folketingets Energiudvalg.

14. dec 2018 Fjernvarmen

Ambitiøs plan B med varmepumper i Brande

Brande Fjernvarme er omgivet af overskudsvarme, men kan ikke benytte den. Derfor opfører selskabet nu et nyt produktionsanlæg med to varmepumper, der kører på udeluft.

14. dec 2018

Varmen i Viborg skal ud af Energi Viborg

LÆS I DAG: Varmeprisen i Ry falder i 2019. Fjernvarme Fyn hæver varmeprisen for første gang i fem år. Eniig udsender ekstraordinær lav varmeregning. Helsinge fastholder nuværende priser. Import af forbrændingsaffald kun en god idé ti år mere. Begejstring for biomasse er for nedadgående. Olieselskaberne skal levere energibesparelser. Grønt lys for Danmarks største vindmøllepark.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. dec 2018

Forsyning Helsingør: HMN bremser den grønne omstilling

LÆS I DAG: Dansk Fjernvarme: Politikerne må tage affære. Datacenter i Sæby lægges ved fjernvarmen for at bruge overskudsvarme. Lilleholt lancerer klimaråd for unge. Ny formand: Klimarådet er stadig uafhængige af regeringen.

12. dec 2018

Energiprofessor: Klimarådet skal være kritisk

LÆS I DAG: Aarhus nedtoner risikoen i varmeaftale med Mærsk. Statsminister afviser at have fyret formand for Klimarådet. Tabt sag får ingen økonomiske konsekvenser for kunderne. Gang i jysk biogasVarmepumpe i Brande skal trække varmen ud af den blå luft.

11. dec 2018

Forsyningstilsynet har svært ved at rekruttere

LÆS I DAG: Datacentre bliver storforbrugere af strøm. Retten stopper fjernvarmen i Helsingør. Marstal skal betale en million til Nordea. Lad os da benytte Lecas gode overskudsvarme. Faldende varmepris i Hadsund. Høje Taastrup sænker tilbageløbstemperaturen.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. dec 2018 Fjernvarmen

Syv grunde til interessen for geotermi

Interessen for geotermi blomstrer igen. Det er der, ifølge Dansk Fjernvarmes ekspert Rasmus Bundegaard Eriksen, syv gode grunde til.

13. dec 2018

Indberetning af energibesparelser

Den årlige indberetning af energibesparelser nærmer sig. I den anledning er Dansk Fjernvarme klar med et webinar, der sætter fokus på den praktiske del af opgaven med at indberette.

12. dec 2018 Navnenyt

Ny formand for Nysted Varmeværk fra nytår

Kristian Rask Larsen overtager i Nysted efter Rudi Madsen ved årsskiftet.

10. dec 2018 Navnenyt

Ny kontaktperson for annoncer

Isa Kjerkegaard står nu for salg af annoncer til Fjernvarmen og bannere i Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve.

07. dec 2018 Navnenyt

NCC får pris for sikkerhed af Energinet

Torsdag den 6. december modtog NCC Civil Engineering Energinets arbejdsmiljøpris for sit sikkerhedsniveau. 

04. dec 2018 Navnenyt

Ditlev Engel er Danmarks særlige klima-udsending

Ditlev Engel skal spille en nøglerolle i at sikre resultater ved FN’s klimatopmøde i 2019.