Konverteringer fra sort til grøn varme

06. jul 2021 Faktaark

Sådan fordeler boligopvarmningen sig i Danmark

Med udgangspunkt i tal fra Danmarks Statistik og med hjælp fra Statistikbanken har vi lavet et kort over, hvor i landet, der er mest olie og naturgas - og dermed også, hvor der er størst potentiale for konverteringer til fjernvarme eller andre grønne løsninger.

22. okt 2021 Politisk

Se kortet: Hvor konverterer fjernvarmeselskaberne?

Dansk Fjernvarmes medlemmer er i fuld gang med at omstille boliger fra sort til grøn varme. Se et kort med projekter fra 2021.

26. nov 2020

Det er muligt at kombinere tilskud til konverteringer

Lige nu rulles flere nye tilskudsmuligheder ud – men hvilke kan kombineres og hvilke kan ikke? Vi giver et overblik ud fra det nuværende kendskab – de endelige muligheder afhænger af de endelige bekendtgørelser

Lokale historier

06. jul 2021 Lokalt

Fjernvarme Fyn udvider til Årslev og Sdr. Nærå

Tilslutningen til fjernvarme har rundet 50 procent i de to fynske byer syd for Odense – de første kunder kan få fjernvarme fra begyndelsen af 2022.

17. jun 2021 Lokalt

Ryslinge får fjernvarme fra Midtfyns Energi

Midtfyns Energi er lykkedes med at få tilstrækkelig tilslutning i Ryslinge til fjernvarmeudvidelse – den lokale høj- og efterskole sikrede, at den nødvendige tilslutning kom over 50 procent. 

28. maj 2021 Lokalt

Vamdrup har succes med tilslutning

På kun tre uger har Vamdrup Fjernvarme fået tilslutning på over 70 procent til første del af konverteringsprojekt. 

13. apr 2021 Lokalt

Fjernvarmen i Hovedgård graver fra august

Kommunen har været hurtige til at godkende konverteringsprojekt, så nu gør man gravemaskinerne klar til at komme i jorden fra august i Hovedgård.

11. nov 2020 Podcast

Støttepuljer og konverteringer

Den ottende udgave af podcasten Fjernvarmen er online. Temaet for denne udsendelse er nye støttepuljer til fjernvarme og varmepumper i forbindelse med konverteringer fra fossil varme til grøn varme. 

16. sep 2020 Podcast

Konverteringer fra gas og olie til fjernvarme

Den sjette udgave af podcasten Fjernvarmen er online. Temaet handler denne gang om konverteringer fra gas og olie til fjernvarme i byerne. Gæst er vicedirektør i VEKS, Morten Stobbe.

17. jun 2020 Podcast

Podcast: Grøn varme til 500.000 boliger

Den femte udgave af Podcasten Fjernvarmen er nu online. Temaet handler om farvel til fossil varme i 500.000 boliger og goddag til grøn varme til alle.

Seneste nyt om konverteringer

24. jun 2021 PULS

Selskaberne skal være klar til konverteringsbølgen

Fjernvarmebranchen skal tænke nyt og mere offensivt i forhold til at få gaskunder konverteret til fjernvarme – det var budskabet på den første debat på PULS 2021. 

21. jun 2021 Kurser & arrangementer

Kursus om konverteringsprojekter fra A til Z

Bliv fortrolig med alle arbejds- og beslutningsprocesserne ved et konverteringsprojekt, hvilke skridt der er, og hvilke beslutninger der skal tages.

29. apr 2021 Kurser & arrangementer

Dansk Fjernvarme vil gøre kommuner klogere på konverteringsregler

Webinar den 19. maj skal gøre kommunalt ansatte i stand til at håndtere udrulning af fjernvarme i konverteringsområder og reglerne for eksisterende fjernvarmeområder.

26. maj 2021 Kurser & arrangementer

Energistyrelsen deler erfaringer om Fjernvarmepuljen

Dansk Fjernvarme er fredag den 28. maj vært for et webinar, hvor Energistyrelsen fortæller om deres foreløbige erfaringer med søgning i Fjernvarmepuljen.