Konverteringer fra sort til grøn varme

29. jan 2021 Politisk

Se kortet: Hvor konverterer fjernvarmeselskaberne?

Dansk Fjernvarmes medlemmer er i fuld gang med at omstille boliger fra sort til grøn varme. Se et kort med udvalgte projekter.

23. dec 2020

Fjernvarmeselskaber buldrer afsted med konverteringer

Medlemmerne af Dansk Fjernvarme har fart på med at få gjort konverteringsprojekter klar, så de kan bidrage til omstillingen fra fossil opvarmning til fjernvarme – potentialet er på mindst 200.000 boliger. 

26. nov 2020

Det er muligt at kombinere tilskud til konverteringer

Lige nu rulles flere nye tilskudsmuligheder ud – men hvilke kan kombineres og hvilke kan ikke? Vi giver et overblik ud fra det nuværende kendskab – de endelige muligheder afhænger af de endelige bekendtgørelser

Lokale historier

29. jan 2021 Lokalt

Gentofte gør klar til at få 6000 på fjernvarmenettet

Gentofte Kommunalbestyrelse støtter et konverteringsprojekt for at få mere end 6000 yderligere på fjernvarmen – fjernvarmeselskabet regner med, at de første konverteringer sker sidst på året.

28. jan 2021 Lokalt

Vamdrup Fjernvarme vil gøre hele byen CO2-neutral

Vamdrup Fjernvarme er på vej med et konverteringsprojekt, der skal gøre hele byen CO2-neutral over de kommende år – tilskud fra Fjernvarmepuljen er altafgørende for projektet. 

19. jan 2021 Lokalt

Assens Fjernvarme har 1.000 nye grønne kunder i kikkerten

I 2011 konverterede Assens Fjernvarme 400 naturgaskunder til fjernvarme i Ebberup, og en ny plan omfatter konvertering af 1.000 kunder til grøn fjernvarme i seks mindre byer i lokalområdet.

13. jan 2021 Lokalt

Vejen viser vejen til grønne konverteringer

Vejen Varmeværk planlægger konvertering af op mod 750 husstande til grøn fjernvarme. Både nye og gamle kunder vil på sigt kunne se frem til lavere fjernvarmepriser og en bæredygtig varmeforsyning.

03. jan 2021

Ryslinge skal konverteres med Fjernvarmepuljen

Midtfyns Energi har igennem længere tid forsøgt at få fjernvarmen til Ryslinge – nu gør man endnu et forsøg med tilskud fra Fjernvarmepuljen.

21. dec 2020

Lemvig Varmeværk leverer stor CO2-besparelse med industrikonvertering

Fjernvarmeselskabernes konverteringer i hele landet fortsætter med ufortrøden hast, og det ses også i Lemvig, hvor Lemvig Varmeværk nu udvider og snart kan koble syv virksomheder på fjernvarmenettet.

17. dec 2020

Køkkenbordskommunikation virker i Hovedgård

Hovedgård Fjernvarme har stor succes med tæt dialog med borgerne i et område og er nu klar til at sende et konverteringsforslag ind til kommunen – men det bliver uden brug af Fjernvarmepuljen.

11. dec 2020 Lokalt

Verdo venter på konverteringsgodkendelser

Projektbekendtgørelsen skaber flaskehals for Verdo hos Randers Kommune, der har mange konverteringsprojekter klar eller på vej til at være klar vest, syd og øst for Randers.

08. dec 2020 Lokalt

Tønder Fjernvarme gør klar til konverteringer

I Tønder kan flere borgere også se frem til at blive koblet på fjernvarmen – men Tønder Fjernvarme savner klare linjer for brug af tilskud.

03. dec 2020 Lokalt

Rullende fjernvarmekontor øger konvertering i Løsning

Løsning Fjernvarme er tæt på at nå målet om 240 tilslutninger, så de kan tage fat på et lokalt konverteringsprojekt.

03. dec 2020 Lokalt

Driftschefen i Hobro: Fjernvarme skal være nemt, billigt og komfortabelt

Hobro Varmeværk er i fuld gang med at konvertere 2.500 nye forbrugere til fjernvarme – det giver en fordobling af forsyningsbehovet. 

02. dec 2020 Lokalt

Næstved Fjernvarme er klar til næste konverteringsetape

Åderup kvarteret og en del af Sydbyen i Næstved får fjernvarme fra 2021 – det står fast, efter der nu er mere end 60 procent tilslutning i området. 

26. nov 2020 Lokalt

Forsyning Helsingør: Vilde i varmen og klar til at konvertere mere end 2000 ejendomme

Efter flere års venten ser Forsyning Helsingør endelig ud til at kunne konvertere flere naturgasområder. Nu venter man bare på, at myndighederne får sidste detaljer på plads, inden arbejdet kan tage sin start. 

25. nov 2020 Lokalt

Middelfart går efter konvertering af 2000 husstande

2.000 boliger nordøst for Middelfart står til at komme med i et stort konverteringsprojekt fra naturgas, hvor tilskud fra Fjernvarmepuljen kan være afgørende for økonomien.

23. nov 2020

Overvældende interesse for konvertering til fjernvarme

Flere end 120 medlemmer i Dansk Fjernvarme deltog mandag i et webinar om konvertering til fjernvarme. Opbakningen skal ses som udtryk for stort potentiale, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

19. nov 2020

Silkeborg Forsyning lytter til kunderne

5000 forsyningskunder i Silkeborg Kommune modtager torsdag en e-mail med et spørgeskema fra Silkeborg Forsyning. Vi vil gerne høre, hvad vores kunder mener om os, siger direktør Jens Bastrup.

Seneste nyt om konverteringer

10. dec 2020

Puljefordelingen skal være mere fornuftig

Finansloven tilfører konverteringspuljerne ekstra midler - Dansk Fjernvarme peger på, at der er brug for en fornuftig fordeling af de nye midler.

26. nov 2020

Fjernvarmepuljen er for lille

Dansk Fjernvarme har afleveret sit høringssvar på den kommende Fjernvarmepulje – konklusionen er, at puljen er for lille, udmøntet for sent og omfatter for få konverteringssituationer.

18. nov 2020

250.000 danskere skal give viden om konverteringslyst

Evida vil spørge en kvart million danskere for at høre, hvad der kan få dem til at skifte gasfyret ud med grøn varme – Dansk Fjernvarme håber den nye viden kan effektivisere konverteringen.

12. nov 2020

Fjernvarmepuljen: Der er nu afklaring på flere detaljer

Dansk Fjernvarme har modtaget gode spørgsmål fra medlemmer til høringsudkast for fjernvarmepuljen – der er nu afklaring for flere punkter i høringsudkastet.

11. nov 2020 Podcast

Støttepuljer og konverteringer

Den ottende udgave af podcasten Fjernvarmen er online. Temaet for denne udsendelse er nye støttepuljer til fjernvarme og varmepumper i forbindelse med konverteringer fra fossil varme til grøn varme. 

16. sep 2020 Podcast

Konverteringer fra gas og olie til fjernvarme

Den sjette udgave af podcasten Fjernvarmen er online. Temaet handler denne gang om konverteringer fra gas og olie til fjernvarme i byerne. Gæst er vicedirektør i VEKS, Morten Stobbe.

17. jun 2020 Podcast

Podcast: Grøn varme til 500.000 boliger

Den femte udgave af Podcasten Fjernvarmen er nu online. Temaet handler om farvel til fossil varme i 500.000 boliger og goddag til grøn varme til alle.

Alle nyheder om konverteringer

03. nov 2020

Naturgasafkoblingspuljen kan bruges ved konvertering til fjernvarme

Af de fire tilskudspuljer er det ikke kun fjernvarmepuljen, der kan hjælpe fjernvarmeselskaberne ved konvertering. Afkoblingspuljen vil også gøre det billigere for den enkelte kunde at komme på fjernvarme.

30. okt 2020

Fire puljer skal sikre klimavenlig varme

Regeringen har sammen med partierne bag klimaaftalen indgået en aftale om at udmønte 2,3 milliarder kroner til at udfase fossil varme – den ene af de fire puljer er øremærket til fjernvarme.

22. okt 2020

Konverteringssucces afhænger af komfort og pris

Fjernvarmeværkerne kan få succes med den forestående konvertering fra olie og gas – men det kræver, at de kommer i dialog med kunderne og slår på, at fjernvarme er nemt, og at prisen er konkurrencedygtig.

10. okt 2020

Fjernvarmen skal hurtigt i dialog med varmebrugerne

Der vil blive kæmpet intenst om varmeforbrugerne i den kommende tid – og opfordringen til fjernvarmeselskaberne er, at dialogen skal i gang så hurtigt som muligt.

01. sep 2020

Konverteringsplaner skal støves af

Fjernvarmeselskaberne skal sætte skub i deres konverteringsprojekter her i efteråret – Dansk Fjernvarme giver gode råd om konvertering på tre temadage i oktober.

19. jun 2020

Gaskonverteringer kan skabe grønt jobboom

Fjernvarmeselskaberne kan skabe 13.000 årsværk frem mod 2024, hvis politikerne åbner for en konverteringsbølge fra gas til grøn varme for 110.000 danske boliger. Frem mod 2030 vil konverteringen kunne omfatte 170.000 boliger.

19. jun 2020

Få gang i konverteringerne, og sæt gang i økonomien

Potentialerne for fjernvarmens bidrag til den danske økonomi og en øget beskæftigelse har store perspektiver. Sådan lyder vurderingen fra Danfoss og A.P. Møller Holding.