Webinar

Afholdt: Webinar: Sådan etablerer du et nyt fjernvarmeselskab

Lær, hvordan I kommer i gang med at opstarte et nyt fjernvarmeselskab i et område uden fjernvarme.

Se også vores guide til at lave dit eget fjernvarmeselskab her på vores hjemmeside.

Webinaret blev afholdt den 7. december 2022.

Hvordan får du fjernvarme i et område, hvor der ikke i forvejen er et fjernvarmeselskab? En af mulighederne er at stifte sit eget. Det kræver først og fremmest tilslutning fra de fleste borgere i området. På dette webinar vil du blive ført gennem processerne for at lave et lokalt fjernvarmeselskab og dermed ny kollektiv varmeforsyning i områder, som ligger langt fra det eksisterende fjernvarmenet. 

Lige nu er der et stort pres fra mange sider for at få fjernvarme. Borgerne ønsker nemme kollektive løsninger, hvor det er muligt. Og fjernvarme er attraktiv i forhold til pris, miljø og forsyningssikkerhed. Kommunerne har også gode grunde til at understøtte grønne bæredygtige løsninger i arbejdet med deres klimahandlingsplaner. Men! Der skal ikke fjernvarme alle steder.  

Dansk Fjernvarme er fjernvarmeselskabernes brancheorganisation, og det har høj prioritet for os at understøtte en bæredygtig udrulning og drift af fjernvarme – både økonomisk og miljømæssigt – i Danmarks gas- og olielandsbyer. De selskaber, som etableres i denne tid, skal være fornuftige og bæredygtige på sigt. 

Derfor tilbyder vi dette gratis webinar, hvor vi deler ud af vores viden og erfaringer omkring bæredygtig opstart af nye fjernvarmeselskaber.

På webinaret kan du bl.a. høre om: 

  • Hvilke processer er der i etableringen af fjernvarme i et nyt område?
  • Hvad er forudsætningerne for fjernvarme? Hvad skal der til for at få kollektiv forsyning?
  • Hvem kan I med fordel samarbejde med?
  • Hvordan kan I afdække potentielle risici? Og hvad skal I være opmærksom på ved etableringen? De gode råd.
  • Hvad kan Dansk Fjernvarme tilbyde? 

Er webinaret noget for dig?

Webinaret henvender sig til dig, der gerne vil blive klogere på, hvad der skal til for at opstarte et nyt fjernvarmeselskab. 

Alle deltagere vil i løbet af ugen efter webinaret få adgang til en optagelse af webinaret og de viste slides i en måned efter afholdelsen. Så selvom du ikke har mulighed for at deltage i selve webinaret, kan du via din tilmelding se optagelsen på et andet tidspunkt.

Du vil senest én hverdag inden webinarets afholdelse modtage en mail med linket til webinaret samt yderligere vejledning.

Tilmelding

Du tilmelder dig ved at sende en mail til tilmelding@danskfjernvarme.dk. Hvis du tilmelder dig som privatperson, bedes du anføre i mailen, hvilken by du bor i.

Tilmeldingsfrist

Vi glæder os til at modtage din tilmelding senest den 7. december kl. 15.00.

Hvad er et webinar?

Et webinar er et online-kursus, hvor du deltager direkte på internettet, frem for at dukke op på en fysisk adresse. Underviseren giver sin præsentation online via sin skærm, hvor du lytter med fra din PC eller tablet/smartphone. Under webinaret har du mulighed for at stille spørgsmål direkte til underviseren via en chat.

Hvordan deltager du i webinaret?

Du deltager i webinaret via din computer eller via din tablet/smartphone. Du skal ikke bruge webcam, men det kan være en fordel at bruge høretelefoner. Hvis lyden/billedet er meget ustabil, kan det være en fordel at tilslutte din PC til en kabelforbindelse i stedet for wifi.

Praktisk information og betingelser

Læs mere om praktiske oplysninger, afbudsvilkår, persondata og andre betingelser her.
Samme sted kan du finde kontaktoplysninger, hvis du har spørgsmål eller kommentarer vedrørende vores kurser og arrangementer.

Underviser

Nina Marie Holmboe

Nina Marie Holmboe er ansat som seniorkonsulent ved Dansk Fjernvarme, hvor hun bl.a. arbejder med gaskonverteringer, varmeplanlægning og projektforslag. Derudover arbejder Nina Maria med samarbejde med kommuner, og særligt i forbindelse med strategisk energiplanlægning.