Webinar

Afholdt: Webinar: Prisberegner til naturgaskonverteringer

Lær at bruge Dansk Fjernvarmes prisberegner til at sammenligne forbrugerens økonomi ved et skift fra naturgas til fjernvarme – og alternativer som varmepumpe. Vi gennemgår værktøjet og ser på forudsætningerne for virkningsgrader, omkostninger mv.

WEBINARET BLEV AFHOLDT DEN 13. APRIL 2021.

Dansk Fjernvarme har lavet en prisberegner i Excel, som kan bruges til at sammenligne priserne på de forskellige opvarmningsformer inklusiv afskrivninger, vedligehold, håndværkerfradrag mv. Alle forudsætninger i beregneren kan justeres, så de kan tilpasses den enkelte forbruger, som ønsker en detaljeret beregning. Beregneren kan ligeledes bruges til at lave standardberegninger f.eks. til brug under borgermøder eller til at fjernvarmeselskabet kan undersøge, hvordan tilslutningspriserne og tarifferne ser ud ift. konverteringer.

Læs mere om prisberegneren og download den i denne medlemsnyhed.

Det vil være en fordel at have kigget lidt på beregneren inden webinaret for at få det bedste udbytte af gennemgangen.

Det afgørende – og ofte svære – i beregningerne er, hvilke værdier man skal regne med. Hvad koster det at vedligeholde en gaskedel? Hvad er en realistisk SCOP på en luft-vand varmepumpe?

Beregneren indeholder derfor en række forslag til de forskellige værdier med kildeangivelser, så brugen af dem kan forsvares over for kunderne.  

Er webinaret noget for dig?
Webinaret henvender sig til dig, der:
• Skal sælge fjernvarme til naturgasforbrugere
• Står for information om konverteringer f.eks. til borgermøder
• Ser på fjernvarmeselskabets tilslutningspriser og tariffer ift. forbrugernes økonomi i konverteringsområder – eller ift. varmepumper

Webinaret er kun for medlemmer af Dansk Fjernvarme.

Alle deltagere vil få adgang til en optagelse af webinaret og de viste slides i en måned efter afholdelsen. Så selvom du ikke har mulighed for at deltage i selve webinaret, kan du via din tilmelding se optagelsen på et andet tidspunkt.

Du vil senest én hverdag inden webinarets afholdelse modtage en mail med linket til webinaret samt yderligere vejledning.

Tilmeldingsfrist

Vi glæder os til at modtage din tilmelding senest 3 hverdage før webinaret.

Hvad er et webinar?

Et webinar er et online-kursus, hvor du deltager direkte på internettet, frem for at dukke op på en fysisk adresse. Underviseren giver sin præsentation online via sin skærm, hvor du lytter med fra din PC eller tablet/smartphone. Under webinaret har du mulighed for at stille spørgsmål direkte til underviseren via en chat.

Hvordan deltager du i webinaret?

Du deltager i webinaret via din computer eller via din tablet/smartphone. Du skal ikke bruge webcam, men det kan være en fordel at bruge høretelefoner. Hvis lyden/billedet er meget ustabil, kan det være en fordel at tilslutte din PC til en kabelforbindelse i stedet for wifi.

Praktisk information og betingelser

Læs mere om praktiske oplysninger, afbudsvilkår, persondata og andre betingelser her.
Samme sted kan du finde kontaktoplysninger, hvis du har spørgsmål eller kommentarer vedrørende vores kurser og arrangementer.

Indlægsholder

Uffe Roed Hjortshøj

Uffe Roed Hjortshøj er tværfaglig konsulent i Dansk Fjernvarme.