Webinar

Afholdt: Webinar om tilslutningspriser og -modeller

Hør om mulighederne for at fastsætte konkurrencedygtige tilslutningspriser f.eks. ved konverteringsprojekter.

WEBINARET BLEV AFHOLDT DEN 4. JUNI 2021.

Når forbrugerne i dag står over for valget mellem fjernvarme, varmepumpe eller evt. ny gaskedel i et konverteringsområde, har det for mange stor betydning, hvor meget de skal have op af lommen. Traditionelt har der været en betydelig startomkostning ved fjernvarme i form af investerings- og stikledningsbidrag samt tilslutningsanlæg (unit), men mange selskaber kigger på andre modeller. 

På webinaret vil vi gennemgå mulighederne for at sammensætte attraktive prismodeller og tilslutningspriser til forbrugerne.

Vi kommer ind på følgende emner:
• Rammerne for at tilbyde forskellige prismodeller til forbrugerne 
• Løbende “tilslutningstillæg” i stedet for kontant tilslutningsbidrag
• Særlige områdepriser (differentierede priser)
• Abonnementsordninger
• Låneordninger
• Særlige priser til storforbrugere 
• Rabatkampagner (tidsbegrænset rabat på tilslutningsbidraget)
• Håndværkerfradrag i samspil med de forskellige prismodeller

I dag er der større konkurrence fra individuelle varmepumper, hvor forbrugerne også kan vælge forskellige varmepumpeprodukter som f.eks. en varmepumpe på abonnement med begrænsede startomkostninger. Fjernvarmeselskaberne bliver derfor i højere grad nødt til at tænke i sammenlignelige modeller og prisstrukturer for at sikre en høj tilslutning i nye fjernvarmeområder, hvilket er afgørende for økonomien i de kollektive investeringer. 

Det at tilbyde forskellige tilslutningsmodeller og evt. abonnementsordninger på fjernvarmeunits til forbrugerne er et nyt område for de fleste selskaber, og der er mange forhold, som man skal være opmærksom på. Det er f.eks. det juridiske i forhold til overdragelse af aftaler ved ejerskifte og risikoen for at blive omfattet af kreditaftaleloven. 

Er webinaret noget for dig?
Webinaret henvender sig til ledere, bestyrelsesmedlemmer og medarbejdere, der arbejder med eller skal tage beslutninger omkring fastsættelsen af fjernvarmeselskabets tilslutningspriser eller udviklingen af nye prismodeller.

Alle deltagere vil få adgang til en optagelse af webinaret og de viste slides i en måned efter afholdelsen. Så selvom du ikke har mulighed for at deltage i selve webinaret, kan du via din tilmelding se optagelsen på et andet tidspunkt.

Du vil senest én hverdag inden webinarets afholdelse modtage en mail med linket til webinaret samt yderligere vejledning.

Tilmeldingsfrist

Vi glæder os til at modtage din tilmelding senest 3 hverdage før webinaret.

Hvad er et webinar?

Et webinar er et online-kursus, hvor du deltager direkte på internettet, frem for at dukke op på en fysisk adresse. Underviseren giver sin præsentation online via sin skærm, hvor du lytter med fra din PC eller tablet/smartphone. Under webinaret har du mulighed for at stille spørgsmål direkte til underviseren via en chat.

Hvordan deltager du i webinaret?

Du deltager i webinaret via din computer eller via din tablet/smartphone. Du skal ikke bruge webcam, men det kan være en fordel at bruge høretelefoner. Hvis lyden/billedet er meget ustabil, kan det være en fordel at tilslutte din PC til en kabelforbindelse i stedet for wifi.

Praktisk information og betingelser

Læs mere om praktiske oplysninger, afbudsvilkår, persondata og andre betingelser her.
Samme sted kan du finde kontaktoplysninger, hvis du har spørgsmål eller kommentarer vedrørende vores kurser og arrangementer.

Indlægsholder

Uffe Roed Hjortshøj

Uffe Roed Hjortshøj er tværfaglig konsulent i Dansk Fjernvarme.

Anders Jespersen

Indlægsholder

Anders Jespersen

Anders Jespersen er ansat ved Dansk Fjernvarme, hvor han arbejder som økonomisk konsulent. Han har blandt andet ansvaret for afgiftsområdet. Anders underviser på flere kurser hos Dansk Fjernvarme.