Webinar

Afholdt: Webinar om EnergiCERT-samarbejdet

Energisektoren er under skærpet trussel for cyberangreb, særligt fra udlandet. Fjernvarmeselskaber har været udsat for angreb, der har kostet tid og penge. Energisektoren er derfor gået sammen om etablering af en fælles EnergiCERT, der skal hjælpe med at forebygge og beskytte imod cyberangreb. 

WEBINARET BLEV AFHOLDT DEN 15. JANUAR 2021.

EnergiCERT er stiftet mellem Dansk Fjernvarme, Dansk Energi og Energinet og vil udelukkende arbejde for at beskytte medlemsselskaberne imod det stigende trusselsbillede for cyberangreb imod både selskabernes IT-systemer og OT-systemer (driftsanlæg). Samarbejdet om EnergiCERT er stiftet med det formål at bringe øget sikkerhed oven på de aftaler selskaberne har med deres IT-leverandører. Dansk Fjernvarme har på medlemmernes vegne tilsluttet sig samarbejdet ud fra ønsket om at få alle omfattet og prisen for den enkelte bragt ned.

Etableringen af EnergiCERT har taget det meste af 2020 og opkrævninger samt aftaler er sendt ud i december 2020. Det har affødt en del spørgsmål og synspunkter. Der er gode spørgsmål om, hvad EnergiCERT kan tilbyde, som ikke allerede er dækket af aftaler med IT-leverandører? Og spørgsmål om den fælles ordning med alle fjernvarmeselskaber samlet til at løfte i fællesskab samt hvordan betalingen er fordelt?
For at alle kan få svar og stille spørgsmål inviteres til et webinar, hvor der kan komme klarhed for alle.
 
På webinaret kan du bl.a. høre:
• Kim Behnke, udviklingschef i Dansk Fjernvarme
• Søren Maigaard, direktør for EnergiCERT
• Lars Busk, økonomichef i Dansk Fjernvarme
 
Her kan du læse mere om EnergiCERT:
 
Er webinaret noget for dig?
Webinaret henvender sig til dig, der har spørgsmål til hvilken hjælp til forebyggelse og hindring af cyberangreb EnergiCERT vil tilbyde alle selskaber i fjernvarme- og energisektoren. Dertil kommer usikkerhed og spørgsmål til selve det forhold, at Dansk Fjernvarme har besluttet, at alle fjernvarmeselskaber er omfattet af EnergiCERT-samarbejdet.

Webinaret er kun for medlemmer af Dansk Fjernvarme.
 
Alle deltagere vil få adgang til en optagelse af webinaret og de viste slides i en måned efter afholdelsen. Så selvom du ikke har mulighed for at deltage i selve webinaret, kan du via din tilmelding se optagelsen på et andet tidspunkt.
 
Du vil én hverdag inden webinarets afholdelse modtage en mail med linket til webinaret samt yderligere vejledning.

Tilmeldingsfrist

Vi glæder os til at modtage din tilmelding senest onsdag den 13. januar 2021.

Hvad er et webinar?

Et webinar er et online-kursus, hvor du deltager direkte på internettet, frem for at dukke op på en fysisk adresse. Underviseren giver sin præsentation online via sin skærm, hvor du lytter med fra din PC eller tablet/smartphone. Under webinaret har du mulighed for at stille spørgsmål direkte til underviseren via en chat.

Hvordan deltager du i webinaret?

Du deltager i webinaret via din computer eller via din tablet/smartphone. Du skal ikke bruge webcam, men det kan være en fordel at bruge høretelefoner. Hvis lyden/billedet er meget ustabil, kan det være en fordel at tilslutte din PC til en kabelforbindelse i stedet for wifi.

Praktisk information og betingelser

Læs mere om praktiske oplysninger, afbudsvilkår, persondata og andre betingelser her.
Samme sted kan du finde kontaktoplysninger, hvis du har spørgsmål eller kommentarer vedrørende vores kurser og arrangementer.

Indlægsholder

Kim Behnke

Kim Behnke er udviklingschef i Dansk Fjernvarme.