Webinar

Webinar: Indberetning af bæredygtig biomasse i affaldskedler

Har I en affaldskedel, hvor I brænder biomasse i, ud over egentligt affald? Så skal bæredygtigheden af biomassen dokumenteres. Hør om hvilke typer biomasse, der skal indberettes, og om de differentierede krav.

I marts i år skal vi for anden gang indberette bæredygtighed for den biomasse, vi brænder af. Anvendelsen af biomasse i affaldskedler er stigende, og vi kan forvente lidt højere krav til en ensartet og konsekvent indberetning i år, da Energistyrelsen selv har skullet opbygge erfaring. Samtidig har der været nogle små justeringer og indfasning af reglerne, og vi kan forvente flere. I affaldskedlerne kommer vi oftere ud, hvor reglerne er upræcise, fordi vi bruger meget forskelligartede brændsler. 

På webinaret kan du bl.a. høre om:

  • Den trinvise indfasning af håndbogen
  • Erfaringer fra 2021 indberetningen
  • Korrekt karakterisering af biomasse til type
  • Særlige forhold vedrørende affaldskedler
  • Massebalanceprincippet
  • Certificeringer
Er webinaret noget for dig?

Webinaret henvender sig til fjernvarmeselskaber, der har en kedel, der er godkendt til affaldsforbrænding.

Webinaret er kun for medlemmer af Dansk Fjernvarme.

Alle deltagere vil få adgang til en optagelse af webinaret og de viste slides i en måned efter afholdelsen. Så selvom du ikke har mulighed for at deltage i selve webinaret, kan du via din tilmelding se optagelsen på et andet tidspunkt.

Du vil én hverdag inden webinarets afholdelse modtage en mail med linket til webinaret samt yderligere vejledning.

Tilmeldingsfrist

Vi glæder os til at modtage din tilmelding senest tre hverdage før webinaret.

Sådan deltager du i vores webinarer 

Du deltager i webinaret via din computer eller tablet/smartphone. Som udgangspunkt skal du ikke bruge webcam, men det er en fordel at bruge høretelefoner. Hvis lyden/billedet er meget ustabil, kan det være en fordel at tilslutte din PC til en kabelforbindelse i stedet for wifi. Du har mulighed for at stille spørgsmål direkte til underviseren via en chat.

Praktisk information og betingelser

Samme sted kan du finde kontaktoplysninger, hvis du har spørgsmål eller kommentarer vedrørende vores kurser og arrangementer.

Mødeleder

Max Nitschke

Max Nitschke er ansat som konsulent hos Dansk Fjernvarme, og arbejder særligt med området biomasse.