Webinar

Webinar om ATEX-APV

Vil du gerne blive klogere på, hvordan I undgår eksplosioner og får styr på jeres lovpligtige risikovurdering af eksplosionsfaren? Så kom med til webinar om ATEX-APV og få grundlæggende viden om, hvad det indebærer, og hvordan I arbejder med det.

ATEX-APV er en lovpligtig risikovurdering, som skal udfærdiges, hvis der er brandfarlige væsker, gasser, eller støv i virksomheden.
 
På webinaret gennemgår Senior Arbejdsmiljørådgiver, Jens Winbladh fra Crecea kort krav og indhold i en ATEX-APV. Fokus på webinaret vil være på arbejdet med ATEX-APV i hverdagen på jeres fjernvarmeværk. Du vil også blive klogere på, hvornår og hvordan ATEX-APV’en skal revideres, og hvordan I konkret kan anvende arbejdstilladelser i ATEX-områder.
 
På webinaret kan du bl.a. høre:
• Introduktion til ATEX reglerne
• Hvordan vurderes eksplosionsfare?
• Hvordan sikrer vi imod eksplosion?
• Zone-klassificeringen
• Arbejdstilladelser i ATEX-områder inkl. en skabelon
• Den lovpligtige skriftlige instruktion og ATEX
• Anvendelse af eksterne eksperter.
 
Efter webinaret har du:
• Basisviden om hvad ATEX er, og hvad det går ud på
• Viden om hvor du søger yderlig information
• Kendskab til lovgivningen på området
• Kendskab om de grundlæggende forhold til at kunne lave risikovurdering indenfor ATEX
• Kendskab om instruktionskrav og sikkerhedsforanstaltninger i forhold til personer og udstyr.
 
Er webinaret noget for dig?
Webinaret henvender sig til dig, der arbejder på et fjernvarmeværk, hvor I har brandfarlige væske, gasser eller støv, og som har brug for basisviden om, hvad ATEX er, og hvordan I skal arbejde med det.
 
Alle deltagere vil få adgang til en optagelse af webinaret og de viste slides i en måned efter afholdelsen. Så selvom du ikke har mulighed for at deltage i selve webinaret, kan du via din tilmelding se optagelsen på et andet tidspunkt.
 
Du vil senest én hverdag inden webinarets afholdelse modtage en mail med linket til webinaret samt yderligere vejledning.

Tilmeldingsfrist

Vi glæder os til at modtage din tilmelding senest 3 hverdage før webinaret.

Sådan deltager du i vores webinarer 

Du deltager i webinaret via din computer eller tablet/smartphone. Som udgangspunkt skal du ikke bruge webcam, men det er en fordel at bruge høretelefoner. Hvis lyden/billedet er meget ustabil, kan det være en fordel at tilslutte din PC til en kabelforbindelse i stedet for wifi. Du har mulighed for at stille spørgsmål direkte til underviseren via en chat.

Praktisk information og betingelser

Læs mere om praktiske oplysninger, afbudsvilkår, persondata og andre betingelser her.
Samme sted kan du finde kontaktoplysninger, hvis du har spørgsmål eller kommentarer vedrørende vores kurser og arrangementer.

Underviser

Jens Winbladh

Jens Winbladh er markedschef, senior arbejdsmiljørådgiver og autoriseret arbejdsmiljøunderviser hos det autoriserede arbejdsmiljørådgivningsfirma, Crecea. Jens har en baggrund som biolog og er særligt specialiseret inden for biologi, kemi, ATEX, miljø og generel sikkerhed, derudover har han arbejdet med arbejdsmiljø siden 2007.