Webinar

Afholdt: Webinar: Skal fjernvarmen sælge varmepumper?

Skal og må fjernvarmeselskaber deltage i udbredelsen af varmepumper i områder uden fjernvarme? Dansk Fjernvarme har det seneste år undersøgt mulighederne. Nogle må gerne, de fleste fjernvarmeselskaber må ikke være med. Få overblik og afklaring.

WEBINARET BLEV AFHOLDT DEN 1. MARTS 2021.

Grøn varme til 500.000 boliger blev lanceret på landsmødet i 2019 og det seneste år har Dansk Fjernvarme, i samarbejde med en gruppe medlemsselskaber, arbejdet med en model for et grønt varme tilbud til de kunder, som ikke skal have fjernvarme. Individuelle varmepumper kan være løsningen ved udskiftning af oliefyr og både kommuner og fjernvarmeselskaber vil gerne have et godt, grønt og gennemarbejdet tilbud til kunderne. Energistyrelsen har i januar 2021 afvist at give nødvendig dispensation. Planen om et fælles landsdækkende nyt selskab for formidling af individuelle varmepumper er derfor ikke mulig.

Tilbage er en mulighed for at etablere lokale forretninger for levering af varmepumper uden for fjernvarmeområderne. Men ikke alle vil have mulighed.
 
Nogle fjernvarmeselskaber med frie midler og skattepligt må gerne etablere ny forretning. Dansk Fjernvarme stiller det udarbejdede materiale til rådighed, sammen med viden om, hvad der kan gå galt i et vanskeligt marked præget af statsstøtte og hård konkurrence.
 
På webinaret gennemgås de mulige løsninger, og oplyses om risici. Der oplyses om kunde- og markedsføringsforhold samt forretningsplaner. Interesserede fjernvarmeselskaber kan derefter danne arbejdsgrupper og få adgang til de udviklede materialer.
 
På webinaret kan du bl.a. høre:
• Hvilke fjernvarmeselskaber, der gerne må deltage i formidling af varmepumper?
• Hvordan forretningsmodellen kan bygges op?
• Hvordan der skabes kunderelationer og ordentlig markedsføring?
• Hvilke rammevilkår, der vil påvirke forretningen?
• Hvem er konkurrenterne?
• Hvor stor kan forretningen blive?

Du kan også læse mere i denne nyhed (kræver login).

Er webinaret noget for dig?
Webinaret henvender sig til dig, der gerne vil have overblik over muligheder og begrænsninger inden for etablering af formidling af varmepumper til kunder uden for fjernvarmens forsyningsområder, enten fra eget selskab eller sammen med andre fjernvarmeselskaber, der har frie midler og er skattepligtige.

Webinaret er kun for medlemmer af Dansk Fjernvarme.
 
Alle deltagere vil få adgang til en optagelse af webinaret og de viste slides i en måned efter afholdelsen. Så selvom du ikke har mulighed for at deltage i selve webinaret, kan du via din tilmelding se optagelsen på et andet tidspunkt.
 
Du vil én hverdag inden webinarets afholdelse modtage en mail med linket til webinaret samt yderligere vejledning.

Tilmeldingsfrist

Vi glæder os til at modtage din tilmelding senest 3 hverdage før webinaret.

Hvad er et webinar?

Et webinar er et online-kursus, hvor du deltager direkte på internettet, frem for at dukke op på en fysisk adresse. Underviseren giver sin præsentation online via sin skærm, hvor du lytter med fra din PC eller tablet/smartphone. Under webinaret har du mulighed for at stille spørgsmål direkte til underviseren via en chat.

Hvordan deltager du i webinaret?

Du deltager i webinaret via din computer eller via din tablet/smartphone. Du skal ikke bruge webcam, men det kan være en fordel at bruge høretelefoner. Hvis lyden/billedet er meget ustabil, kan det være en fordel at tilslutte din PC til en kabelforbindelse i stedet for wifi.

Praktisk information og betingelser

Læs mere om praktiske oplysninger, afbudsvilkår, persondata og andre betingelser her.
Samme sted kan du finde kontaktoplysninger, hvis du har spørgsmål eller kommentarer vedrørende vores kurser og arrangementer.

Indlægsholder

Kim Behnke

Kim Behnke er udviklingschef i Dansk Fjernvarme. 

Indlægsholder

Susanne Fløjgaard

Susanne Fløjgaard er tværfaglig konsulent i Dansk Fjernvarme.