Ledelse & bestyrelse

Varmeforsyningsloven

Sidder du med om bordet, når I tager beslutninger om udvikling og drift af selskabets anlæg - så har du brug for at kende spillereglerne. På dagen arbejder vi med praktiske eksempler, så tag dit selskabs dilemmaer med.

På kurset får du indblik i de grundlæggende spilleregler for en varmeforsyningsvirksomhed. Undervisningen vil tage udgangspunkt i praktiske eksempler og konkrete afgørelser fra myndigheder.

Du bliver opfordret til at fremlægge dine konkrete spørgsmål og udfordringer, og derefter drøftes mulige løsninger og risici med de øvrige deltagere og underviserne.

Kurset gennemgår kronologisk – og med udgangspunkt i et varmeselskabs virkelighed – de faser, som et varmeselskab kommer igennem lige fra planlægning og etablering over drift af selskabet og frem til udbygning, udvidelse og samarbejder mv. Kurset fokuserer på at give et juridisk perspektiv, der kan anvendes af enhver.

På kurset lærer du om
•  Varmeforsyningsloven generelt
•  Anlægsprojekter, varmeplanlægning og tilslutning
•  Varmepriser og varmeøkonomi
•  Tilsynsmyndigheder
•  Leveringsbestemmelser og vedtægter
•  Overordnet om øvrige rammevilkår
•  Samarbejdsmuligheder og udvikling af virksomheden

Har du konkrete spørgsmål eller cases, du ønsker underviserne går i dybden med eller gennemgår, så send gerne en mail til apj@danskfjernvarme.dk forud for kurset.

Er kurset noget for dig?
Kurset henvender sig til dig, der er bestyrelsesmedlem, driftsleder, mellemleder eller dig, som arbejder med rammerne for varmeselskabets aktiviteter. Kurset er velegnet for både nye og erfarne medarbejdere.

 

Program

Der er kaffe og morgenbrød klar fra kl. 08.45

09.15 Velkomst og præsentation

09.30 Oversigt over rammerne for varmeforsyning

09.45 Organisering

10.15 Etablering af kollektiv varmeforsyning (projektforslag mv.)

11.15 Tilslutning

11.30 Leveringsvilkår mv.

12.00 Frokost

12.45 Prisfastsættelse

13.45 Øvrige rammer: udbud, aktindsigt, garantiforskrifter mv.

14.15 Tilsyn

14.30 Nye aktiviteter og fremtidig regulering

15.15 Afslutning og evaluering

15.30 Tak for i dag

Tilmeldingsfrist

Vi glæder os til at modtage din tilmelding senest 3 hverdage før kursusstart.

Praktisk information og betingelser

Læs mere om praktiske oplysninger, afbudsvilkår, persondata og andre betingelser her.

Samme sted kan du finde kontaktoplysninger, hvis du har spørgsmål eller kommentarer vedrørende vores kurser og arrangementer.

Line Markert

Underviser

Line Markert

Line Markert er partner i Horten Advokatpartnerselskab og rådgiver forskellige parter i tæt regulerede sektorer, f.eks. havnesektoren samt energi- og forsyningssektoren.

Underviser

Renée van Naerssen

Renée van Naerssen er advokat i Horten Advokatpartnerselskab med mange års erfaring fra Energistyrelsen og Forsyningstilsynet. Hun rådgiver energivirksomheder og -myndigheder om varmeforsyning, fjernkøling og affaldshåndtering.