Webinar

Webinar: Gode råd om konverteringer i en turbulent tid

Kom og få nyeste viden og erfaringer omkring konverteringsprojekter og deres gennemførelse med baggrund i det seneste års erfaringer.

Der er fra politikerne og borgerne store forventninger til, at fjernvarmen kan udrulles over alt. Samtidig skal fjernvarmeselskaberne nøje overveje, hvor langt man kan gå ud med fjernvarme i lokalområderne. Konverteringsprojekterne skal udvise en fornuftig bruger- og selskabsøkonomi, hvor der tages højde for de risici, der er ved projekterne. Det skaber i nogle områder store modsætninger mellem kommunernes/borgernes forventninger til udrulning af fjernvarme i forhold til, hvad der er (økonomisk) muligt for fjernvarmeselskaberne. 

Dette og andre spændende emner omkring konverteringsprojekterne tager vi op på dette webinar, hvor du udover at få en status på det seneste års erfaringer også bliver klædt bedre på til at fastholde ventende nye kunder og får gode råd til, hvad du kan gøre for at understøtte en effektiv sagsbehandling i kommunen.

Udover de to undervisere vil du også møde et fjernvarmeselskab, der er godt undervejs med deres konverteringsprojekt, og på den baggrund deler ud af deres erfaringer.

På webinaret kan du blandt andet høre om: 

 • Opfølgning på kommunernes varmeplaner. Kommunerne har nu lavet deres varmeplaner, som udpeger de områder, hvor der er potentialer for fjernvarme. Det betyder, at fjernvarmeselskaberne i løbet af 2023 skal lave projektforslag, der udmønter disse varmeplaner.
  - Hvad betyder det for jer i fjernvarmeselskaberne? Vil der være overensstemmelse mellem kommunernes varmeplaner og de faktiske projektforslag? Hvis ikke, hvordan skal I så forholde jer til det.
 • Gode råd til fastholdelse af nye kunder, mens de venter på, at fjernvarmen kommer ud. Hvordan kan man f.eks. gøre brug af et depositum?
 • Gode råd ved den kommunale myndighedsbehandling af projektforslagene.
  - Få overblik over, hvilke andre kommunale myndighedsbehandlinger projektforslaget skal i gennem.
  - Få råd til, hvordan I baner vejen til effektiv sagsbehandling.
 • Gode råd fra et selskab, der er godt i gang med et konverteringsprojekt.
  - Hvad er gået som forventet? Hvad er ikke gået som forventet, og hvordan har de måttet reagere på det? 

Er webinaret noget for dig?
Webinaret henvender sig til dig, der enten overvejer eller står over for at skulle opstarte et konverteringsprojekt. Webinaret er særligt relevant for beslutningstagere eller projektledere i et fjernvarmeselskab

Alle deltagere vil få adgang til en optagelse af webinaret og de viste slides i en måned efter afholdelsen. Så selvom du ikke har mulighed for at deltage i selve webinaret, kan du via din tilmelding se optagelsen på et andet tidspunkt.

Du vil senest én hverdag inden webinarets afholdelse modtage en mail med linket til webinaret samt yderligere vejledning.

Tilmeldingsfrist

Vi glæder os til at modtage din tilmelding senest tre hverdage før webinaret.

Sådan deltager du i vores webinarer 

Du deltager i webinaret via din computer eller tablet/smartphone. Som udgangspunkt skal du ikke bruge webcam, men det er en fordel at bruge høretelefoner. Hvis lyden/billedet er meget ustabil, kan det være en fordel at tilslutte din PC til en kabelforbindelse i stedet for wifi. Du har mulighed for at stille spørgsmål direkte til underviseren via en chat.

Praktisk information og betingelser

Samme sted kan du finde kontaktoplysninger, hvis du har spørgsmål eller kommentarer vedrørende vores kurser og arrangementer.

 
Anders Jespersen

Underviser

Anders Jespersen

Anders Jespersen er ansat ved Dansk Fjernvarme, hvor han arbejder som økonomisk konsulent. Han har blandt andet ansvaret for afgiftsområdet. Anders underviser på flere kurser hos Dansk Fjernvarme.

Underviser

Søren Magnussen

Søren Magnussen er ansat som konsulent i Dansk Fjernvarme, hvor han blandt andet arbejder med gaskonverteringer og samarbejde med kommuner.