Webinar

Afholdt: Webinar om Datatilsynets tilsynsaktiviteter i 2022

Hvert år har Datatilsynet særlige fokusområder. I år er der fokus på de danske forsyningsselskaber – særligt i forhold til indsigt i og sletning af personoplysninger. Deltag i webinaret og få Datatilsynets redegørelse for reglerne om persondata.

WEBINARET BLEV AFHOLDT DEN 7. APRIL 2022.

Flere år før persondataforordningen trådte i kraft i 2018 og siden da, har Dansk Fjernvarmes medlemmer arbejdet med persondata og været meget opmærksomme på de nyheder, der er kommet ud omkring Datatilsynets arbejde med persondataforordningen.

I 2022 retter Datatilsynet særlig fokus mod forsyningsselskabers håndtering af anmodninger fra de registrerede om indsigt og sletning. Datatilsynet modtager nemlig jævnligt henvendelser fra borgere, der klager over forsyningsselskabers besvarelse af anmodninger om indsigt i eller sletning af personoplysninger, som selskaberne behandler.

Det særlige fokus betyder, at der i år er forsyningsselskaber, der vil blive taget ud til tilsyn og hermed risikerer en gennemgang af selskabets arbejde med persondata.

Allan Frank fra Datatilsynet vil på webinaret gøre rede for reglerne og fortælle, hvordan forsyningsselskaberne skal behandle kunders anmodninger om indsigt og sletning. Han fortæller desuden uden om, hvordan Datatilsynet kører sine tilsyn og hvad forsyningsselskaberne skal have styr på.

Herudover vil Allan Frank kort runde de afgørelser og bødesager, som Datatilsynet har afsluttet og/eller er i gang med.

Udover Allan Frank fra Datatilsynet vil du på webinaret møde Dansk Fjernvarmes juridiske konsulent Birthe Boisen.

Er webinaret noget for dig?
Webinaret henvender sig til dig, der har ansvar for og/eller arbejder med persondata i selskabet. Det kan være administrative medarbejdere, ledende medarbejdere og bestyrelsesmedlemmer.

Webinaret er kun for medlemmer af Dansk Fjernvarme.
 
Alle deltagere vil få adgang til en optagelse af webinaret og de viste slides i en måned efter afholdelsen. Så selvom du ikke har mulighed for at deltage i selve webinaret, kan du via din tilmelding se optagelsen på et andet tidspunkt.
 
Du vil senest én hverdag inden webinarets afholdelse modtage en mail med linket til webinaret samt yderligere vejledning.

Tilmeldingsfrist

Vi glæder os til at modtage din tilmelding senest 3 hverdage før webinaret.

Hvad er et webinar?

Et webinar er et online-kursus, hvor du deltager direkte på internettet, frem for at dukke op på en fysisk adresse. Underviseren giver sin præsentation online via sin skærm, hvor du lytter med fra din PC eller tablet/smartphone. Under webinaret har du mulighed for at stille spørgsmål direkte til underviseren via en chat.

Hvordan deltager du i webinaret?

Du deltager i webinaret via din computer eller via din tablet/smartphone. Du skal ikke bruge webcam, men det kan være en fordel at bruge høretelefoner. Hvis lyden/billedet er meget ustabil, kan det være en fordel at tilslutte din PC til en kabelforbindelse i stedet for wifi.

Praktisk information og betingelser

Læs mere om praktiske oplysninger, afbudsvilkår, persondata og andre betingelser her.
Samme sted kan du finde kontaktoplysninger, hvis du har spørgsmål eller kommentarer vedrørende vores kurser og arrangementer.

Underviser

Allan Frank

Allan arbejder med Datatilsynets tilsynsvirksomhed for offentlige myndigheder og private virksomheder. Allan har de sidste 25 år beskæftiget sig med krydsfeltet mellem It og jura og har en bred baggrund i både kommunal og statslig styring af digitaliseringsprocesser og It, blandt andet i Københavns Kommune og Rigspolitiet. Allan er Danmarks repræsentant i teknologigruppen ved EDPB (den tidligere Art. 29 gruppe), og har mange års erfaring som underviser og oplægsholder, ikke kun på kurser om persondataret men også på kurser om de mere tekniske aspekter omkring It-sikkerhed. 

Birthe Boisen

Indlægsholder

Birthe Boisen

Birthe Boisen arbejder som juridisk konsulent hos Dansk Fjernvarme og særligt inden for: varmeforsyningsloven, restancer, juridiske og vedtægtsforhold.