Webinar

Køb optagelse: Webinar: Få styr på CO2-trafiklys og fjernvarmedeklaration

Er I klar til at opfylde de nye krav? Ved I hvordan en fjernvarmedeklaration skal beregnes? Og hvornår må fjernvarmen kaldes grøn?

Webinaret blev afholdt den 11. november 2022. Du kan købe adgang til optagelsen i en begrænset periode. Prisen er 495 kr. ekskl. moms. Send en mail til tilmelding@danskfjernvarme.dk.

Fjernvarmen bliver i disse år mindre miljøbelastende for de fleste. Det skal fjernvarmens kunder oplyses om. EU-direktiver om forbrugerinddragelse er omsat til danske regler, som har været gældende siden oktober 2020. Siden da har det været et krav, at fjernvarmeselskaber oplyser kunderne om Fjernvarmedeklarationen sammen med års- eller flytteopgørelsen.

Nu er bekendtgørelsen blevet justeret med virkning fra 1. juli 2022 (BEK nr. 734 af 23/05/2022 - Bekendtgørelse om energivirksomheder og bygningsejeres oplysningsforpligtelser overfor slutkunder og slutbrugere om energiforbrug og fakturering m.v.). Det gælder for alle størrelser af selskaber.

Fra 1. juli 2022 skal alle fjernvarmeselskaber oplyse deres kunder om: 

  • Andel vedvarende energi
  • Brændselssammensætning
  • Miljødeklaration af emissioner
  • Fra 1. januar 2023 skal der desuden være CO2-rangering med trafiklys samt særskilt oplysning om selskabets planer for grøn omstilling.

Deklarationen og trafiklyset kan være gode redskaber for mange fjernvarmeselskaber i dialogen med kunderne om den grønne omstilling af deres fjernvarme. Men opgaven med at beregne og udsende disse data kan være vanskelig. 

Du kan nu deltage på dette webinar og få indsigt i, hvordan opgaven kan løftes. 

På webinaret vil du få gennemgået, hvilke data du har brug for i dine beregninger, og du vil også få styr på, hvordan en Fjernvarmedeklaration beregnes. Når først Fjernvarmedeklarationen og trafiklyset er på plads er der også solidt grundlag for grøn markedsføring af fjernvarmen.

Er webinaret noget for dig?
Webinaret er særligt for dig, der arbejder med afregning, bogholderi, kommunikation og markedsføring af fjernvarme.

Webinaret er kun for medlemmer af Dansk Fjernvarme.

Alle deltagere vil i løbet af ugen efter webinaret få adgang til en optagelse af webinaret og de viste slides i en måned efter afholdelsen. Så selvom du ikke har mulighed for at deltage i selve webinaret, kan du via din tilmelding se optagelsen på et andet tidspunkt.

Du vil senest én hverdag inden webinarets afholdelse modtage en mail med linket til webinaret samt yderligere vejledning.

Tilmeldingsfrist

Vi glæder os til at modtage din tilmelding senest 3 hverdage før webinaret.

Hvad er et webinar?

Et webinar er et online-kursus, hvor du deltager direkte på internettet, frem for at dukke op på en fysisk adresse. Underviseren giver sin præsentation online via sin skærm, hvor du lytter med fra din PC eller tablet/smartphone. Under webinaret har du mulighed for at stille spørgsmål direkte til underviseren via en chat.

Hvordan deltager du i webinaret?

Du deltager i webinaret via din computer eller via din tablet/smartphone. Du skal ikke bruge webcam, men det kan være en fordel at bruge høretelefoner. Hvis lyden/billedet er meget ustabil, kan det være en fordel at tilslutte din PC til en kabelforbindelse i stedet for wifi.

Praktisk information og betingelser

Læs mere om praktiske oplysninger, afbudsvilkår, persondata og andre betingelser her.
Samme sted kan du finde kontaktoplysninger, hvis du har spørgsmål eller kommentarer vedrørende vores kurser og arrangementer.

Underviser

Kim Behnke

Kim Behnke er udviklingschef i Dansk Fjernvarme.