21. dec 2017 Projekter

Afsluttet Drejebog om store varmepumpeprojekter i fjernvarmesystemet (2017)

Drejebog og inspirationskatalog om store varmepumper i fjernvarmesystemet skal give værkerne et bedre grundlag for at overveje og gennemføre varmepumpeprojekter. 

Kontakt Hanne Kortegaard Støchkel
Konsulent
T: 76 30 80 00
M: 60 59 27 05
hks@danskfjernvarme.dk

Forside af inspirationskataloget med markering af de varmepumpeanlæg som beskrives i inspirationskataloget.

Målgruppen for drejebogen og inspirationskataloget er primært fjernvarmeværker og varmeplanlæggere i kommunerne, men kan også være et nyttigt værktøj for rådgivere, leverandører af energianlæg og andre med interesse for varmepumper.

Drejebogen er en praktisk håndbog, der beskriver varmekilder, typer af varmepumper, myndighedsbehandling, økonomi, aftaler, udbud, valg af leverandør og test af ydelse/levering. Desuden kan drejebogen bruges som en generel introduktion til varmepumpesystemer og -projekter.

Inspirationskataloget beskriver udvalgte, idriftsatte varmepumper i danske fjernvarmesystemer. Formålet er at gøre erfaringer med varmepumper mere tilgængelige for branchen og dermed bidrage til en øget udbredelse af varmepumper i fjernvarmesystemet. 

Begge udgivelser er nye og grundigt opdaterede versioner af tilsvarende udgivelser fra 2014. Der er desuden udviklet et simpelt beregningsværktøj, som også er opdateret. Beregningsværktøjet kan lave beregninger på fjernvarmesystemer og sammenligne situationer med og uden en eldreven varmepumpe.

Det er Grøn Energi, PlanEnergi og DFP som har udarbejdet drejebogen og inspirationskataloget for Energistyrelsen og Grøn Energi.

Indholdet af drejebogen og inspirationskataloget er desuden omdrejningspunktet for en temadag om store varmepumper. Den afholdes 29. januar 2018 i Kolding. 

Link til tilmelding:

http://www.danskfjernvarme.dk/arrangementer/arrangementer/temadag-om-store-varmepumper-i-fjernvarmen

Hent dokumenter

  • Drejebog til store varmepumper i fjernvarmesystemet

  • Inspirationskatalog for store varmepumpeprojekter i fjernvarmesystemet

  • Simpel beregning af selskabsøkonomien i et varmeprojekt

  • Aftalepunkter ved indgåelse af aftale om køb af overskudsvarme

  • Redegørelse, overkudsvarme, afregningsaftaler

  • Store varmepumpeprojekter i fjernvarmesystemet (publikation)