26. sep 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Analyseforudsætninger til Energinet for 2018 er sendt til høring

Energistyrelsen har udarbejdet dette års analyseforudsætninger til Energinet, som netop er sendt i høring. Høringsperioden slutter fredag d. 12. oktober 2018.

Energistyrelsen har netop sendt analyseforudsætningerne for 2018 i høring. Analyseforudsætningerne bruges til Energinets opgave med at udvikle infrastrukturen i energisystemet og udarbejdes årligt.

Analyseforudsætningerne er en beskrivelse af det danske energisystems udvikling frem mod 2040.

Fra i år er det ikke længere Energinet selv der udarbejder analyseforudsætningerne, da man i forbindelse med finansloven for 2017 besluttede at overføre ansvaret for at fastlægge analyseforudsætningerne til Energistyrelsen.

Analyseforudsætningerne fungerer som et fælles datagrundlag for Energinets analyser, business cases, rapporter, planlægning og internationale samarbejder.

Analyseforudsætningerne er i modsætning til basisfremskrivningen ikke baseret på ”frozen policy”, men derimod et ”bedste bud” på en langsigtet udvikling til 2040 inden for centrale emner i el- og gassystemet.

Information om høringen, samt høringsudgaven af rapporten kan findes på: https://ens.dk/service/fremskrivninger-analyser-modeller/analyseforudsaetninger-til-energinet

Grøn Energi

02. okt 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Tænk datacentrene tidligt ind i fjernvarmen

De kommende datacentre har masser af overskudsvarme, men hårde økonomiske rammevilkår og centrenes placering gør det svært at udnytte varmen, viser beregninger fra Grøn Energi.

20. sep 2018

Datacentre skal være en del af den grønne løsning

Datacentre får elforbruget til at stige, men de kan også blive en del af den grønne løsning, hvis overskudsvarmen bruges. En task-force skal bane vejen, lyder ekspert-anbefalingen til Christiansborg.

18. sep 2018

Havvand skal opvarme Danmarks store byer

Havvand kan blive det næste skridt i Danmarks grønne omstilling. Det kan opvarme landets største byer, er meldingen fra en række eksperter, som i dag leverer en række anbefalinger til Christiansborg.

18. sep 2018

Synergi mellem fjernvarme og virksomheder

Her kan du læse hvilke anbefalinger, arbejdsgruppen "Synergi mellem fjernvarme og virksomheder" kom frem til på varmepumpecampen. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Grøn Energi

Tilmeld nyhedsbrev
Afmeld nyhedsbrev

08. aug 2017 Analyse fra Grøn Energi

Investeringshorisontens indflydelse på fjernvarmesektoren

Analysen sætter tal på konsekvenserne ved at øge forrentningskravet og sænke investeringshorisonten på investeringer i fjernvarmesektoren.

31. dec 2020 Grøn Energi projekt

RE-INVEST

RE-INVEST har til formal at designe robuste og omkostnings-effektive investeringsstrategier som vil være med til at facilitere en effektiv transformation mod et bæredygtig og 100 % vedvarende energi system i Danmark og Europa.

21. dec 2017 Grøn Energi projekt

Drejebog om store varmepumpeprojekter i fjernvarmesystemet (2017)

Drejebog og inspirationskatalog om store varmepumper i fjernvarmesystemet skal give værkerne et bedre grundlag for at overveje og gennemføre varmepumpeprojekter. 

31. dec 2019 Grøn Energi projekt

READY

READY er fyrtårnet i familien af ”smart cities-projekter”. READY er netop skudt i gang fra i år og Aarhus og Växjö skal fungere som testlaboratorium for det store EU-støttet byudviklingsprojekt.

31. dec 2018 Grøn Energi projekt

FjernvarmeVækst

Projektet er i sin sidste fase, hvor en række demonstrationprojekter har fået tilskud til at demonstrere energiteknologi. I takt med at demonstrationsprojekterne bliver færdige bliver de lagt online på denne hjemmeside.

27. maj 2014

Tænketanken Grøn Energi

Grøn Energi blev etableret i 2012 som en tænketank, der skaber viden om bæredygtige energisystemer.

03. jan 2017

Kontakt os

I Grøn Energis sekretariat arbejder otte ansatte med analyse og udvikling på en række forskellige områder. Du er velkommen til at kontakte en af medarbejderne, vi er klar til at hjælpe.