26. sep 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Analyseforudsætninger til Energinet for 2018 er sendt til høring

Energistyrelsen har udarbejdet dette års analyseforudsætninger til Energinet, som netop er sendt i høring. Høringsperioden slutter fredag d. 12. oktober 2018.

Energistyrelsen har netop sendt analyseforudsætningerne for 2018 i høring. Analyseforudsætningerne bruges til Energinets opgave med at udvikle infrastrukturen i energisystemet og udarbejdes årligt.

Analyseforudsætningerne er en beskrivelse af det danske energisystems udvikling frem mod 2040.

Fra i år er det ikke længere Energinet selv der udarbejder analyseforudsætningerne, da man i forbindelse med finansloven for 2017 besluttede at overføre ansvaret for at fastlægge analyseforudsætningerne til Energistyrelsen.

Analyseforudsætningerne fungerer som et fælles datagrundlag for Energinets analyser, business cases, rapporter, planlægning og internationale samarbejder.

Analyseforudsætningerne er i modsætning til basisfremskrivningen ikke baseret på ”frozen policy”, men derimod et ”bedste bud” på en langsigtet udvikling til 2040 inden for centrale emner i el- og gassystemet.

Information om høringen, samt høringsudgaven af rapporten kan findes på: https://ens.dk/service/fremskrivninger-analyser-modeller/analyseforudsaetninger-til-energinet