16. feb 2023 Nyt fra Grøn Energi

Kom med til debatforum om mere fjernvarme

DI Energi og Dansk Fjernvarme byder på fælles debat og indlæg om, hvordan vi øger hastigheden på udbredelse af fjernvarme. Debatten finder sted den 3. marts.

Foto: Jesper Voldgaard.

Det nye regeringsgrundlag har som mål at øge hastigheden i udbredelse af fjernvarmen til flere kunder landet over. Hvordan det kan ske i praksis bliver centralt for den udgave af Energipolitisk Forum, som DI Energi og Dansk Fjernvarme sætter til debat fredag den 3. marts i Fjernvarmens Hus i Kolding.

For ganske nylig har ganske mange husejere fået besked fra deres kommune om muligheden for tilslutning til fjernvarmenettet. Og allerede nu er der meget, der tyder på, at det bliver en udfordring for fjernvarmeselskaberne at få sat hastighed på udrulningen af fjernvarme.

Men hvad er det, der skal til for at speede hastigheden op og samtidig sikre, at fjernvarmeselskaberne gør det med økonomisk sunde og sikre konverteringsprojekter. Det bliver der forhåbentlig givet svar på under det energipolitiske forum fra kl. 10 til 13 i Kolding.

Direktør Kim Mortensen, Dansk Fjernvarme, og Branchedirektør Troels Ranis, DI Energi, byder fælles velkommen til dagen, hvorefter vicedirektør i Energistyrelsen, Martin Hansen, fremlægger regeringsgrundlagets mål og indsatser for udrulning af fjernvarme.

Der bliver også oplæg fra vice præsident hos Danfoss, Rasmus Abildgaard Kristensen, der fokuserer på overskudsvarme, der er et af de vigtige ”brændsler” i den fremtidige fjernvarme. Der bliver også fokus på andre, nye varmekilder i fjernvarmen.

Du kan læse mere om Energipolitisk Forum og mødet den 3. marts – klik her for mere information og tilmelding.