21. dec 2021 Nyt fra Grøn Energi

2021 var præget af grøn omstilling

Grøn Energi har haft et hektisk 2021, hvor arbejdsopgaverne har været præget af de politiske ønsker og krav til grøn omstilling. 

Det har været et energisk år, lyder det fra analysechef og leder af Grøn Energi, Jesper Koch, når han skal gøre 2021 op med få ord. Foto: Jesper Voldgaard.

Det har været et energisk år, lyder det fra analysechef og leder af Grøn Energi, Jesper Koch, når han skal gøre 2021 op med få ord. Han mener, at Grøn Energi har været bidragyder til mange analyser og debatter, og at den overordnede linje har været præget af den grønne omstilling.

- 2021 har budt på analyser og anbefalinger på sektorintegration og fjernvarmens store fyrtårnsprojekter – med de mundrette forkortelser - Power-to-X, CCS(U) med negative CO2-udledninger, geotermisk energiudnyttelse, overskudsvarme fra datacentre og digitalisering, lyder hans opsummering.

Det er i hans øjne alle emner, der for alvor er blevet helt centrale i den fælles danske indsats for at reducere niveauet for klimagas med 70 procent frem mod 2030.

Sekretariatet har haft et meget travlt år, der også har budt på en markant ændring på holdsammensætningen. Tre nye kollegaer kommer til på den anden side af årsskiftet, mens tre har forladt Grøn Energi i årets løb.

- Så nu er et nyt hold – Grøn Energi 2.0 kunne man fristes til at skrive – klar til at hjælpe medlemmer og partnere med at sikre en stærk fjernvarmebranche med fokus på den grønne omstilling, siger Jesper Koch.