23. mar 2021 Nyt fra Grøn Energi

Irsk isoleringsgigant overtager Logstor

Den nordjyske virksomhed kommer på irske hænder i en handel til knap to milliarder – de nye ejere forsikrer, at den nuværende ledelse fortsat vil skulle lede Logstor.

Det bliver irske Kingspan Group, der overtage ejerskabet af Logstor. Kingspan er en verdensomspændende virksomhed, der er producent af bygge- og isoleringsmateriale, og prisen for overtagelsen er ifølge flere medier i omegnen af to milliarder kroner.

Dermed kommer Logstor for første gang siden 1999 ud af hænderne på skiftende kapitalfonde. Senest er det Triton, der har haft ejerskabet af Logstor siden 2013.

Ifølge en pressemeddelelse glæder topchefen i Logstor sig over, at man nu får en ejer, der er tættere på det kerneprodukt, som den nordjyske virksomhed er kendt for. Kingspan er blandt andet en af de største producenter af isoleringsmaterialer til byggesektoren.

- Med Kingspan som vores nye ejer får vi adgang til førende forskning og avancerede teknologier, der vil bidrage med yderligere fordele til Logstors løsninger. Når vi kombinerer viden fra begge brands og samler vores dedikerede medarbejdere og teams, vil vores kunder nyde godt af en samlet erfaring, der ikke kan matches af andre, siger CEO Kim Christensen.

Ifølge Irish Times understreger Kingspan i forbindelse med overtagelsen, at ”den eksisterende ledelse vil forblive og fortsætte med at lede og udvikle forretningen” som hidtil. Dermed ser det ud til, at overtagelsen altså ikke får konsekvenser for den daglige ledelse.

Logstor har ifølge EnegiWatch været udfordret de senere år. I perioden 2013-17 havde Logstor et samlet nettounderskud på godt en kvart milliard, førend en ”turnaround” vendte billedet. Senest præsenterede selskabet i 2020 sit bedste regnskab i mange år med et plus på bundlinjen på 146 mio. kr.

- Logstor er en fantastisk virksomhed med dedikerede medarbejdere og de bedste produkter i en industri, der vil opleve stor vækst i de kommende år. Vi ser frem til at bidrage til den ambitiøse rejse fremover, lyder det fra Gene Murtagh, der er adm. direktør i Kingspan.

Handlen mangler endnu godkendelse af de relevante konkurrencemyndigheder, førend den træder endeligt i kraft. Dette forventes at ske "medio 2021".