15. dec 2020 Nyt fra Grøn Energi

God jul og godt nytår

Alle medlemmer og partnere af Grøn Energi ønskes en glædelig jul og et godt nytår.

Jesper Koch, analysechef i Grøn Energi, ønsker god jul og godt nytår til alle. Foto: Jesper Voldgaard.

Corona har fyldt det meste af 2020 og rent ud sagt gjort 2020 til et annus horribilis. Hverdag og arbejdsliv er vendt på hovedet. Alligevel har vi i fællesskab lykkedes med en række gode og markante initiativer og bidrag på den klimapolitiske dagsorden.

Grøn Energi udarbejdede tidligt i 2020 en analyse, der både viste, hvordan fjernvarmen i Danmark kan blive grøn i 2030 og viste, hvor meget fjernvarmen kunne bidrage til det ambitiøse mål om en 70 procent CO2-reduktion i 2030. Faktisk 44 procent af rejsen mod de 70 procent.

I forårsperioden, hvor Coronaen gjorde mest ondt, udkom Grøn Energi så med et udspil til grøn genstart om øget beskæftigelse ved at tilslutte flere individuelle huse med naturgas til fjernvarmen. 170.000 naturgasboliger kunne i 2030 få grøn fjernvarme og i perioden skabe 23.000 årsværk.

Her sidst på året har en fælles indsats om at få landets første store geotermiske anlæg etableret skabt optimisme om, at geotermi i storskala endelig kan lykkes i Danmark. Vi krydser fingre for det sker.

 I det nye år ser vi frem til at arbejde videre med den grønne omstilling; bl.a. flere store varmepumper i fjernvarmen og meget mere brug af industriens overskudsvarme.

Grøn Energi vil løbende bidrage med dokumentation og analyser til hjælp for at danske politikere kan træffe de mest fornuftige valg.

Vi håber og ser frem til at vores medlemmer og partnere støtter vores arbejde og gerne bidrager hertil.

Endnu engang glædelig jul og et godt nytår til alle!