07. okt 2020 Nyt fra Grøn Energi

READY siger tak og farvel

Det seks-årige READY-projekt er klar til et stort afslutningsarrangement i Aarhus den 22. oktober. 

Aarhus Kommune og AffaldVarme Aarhus samler op på seks års arbejde med et af de største grønne udviklingsprojekter i Nordeuropa den 22. oktober. Her bliver der taget pænt afsked med READY-projektet, der så dagens lys tilbage i 2014.

Afskeden sker med en afslutningskonference, hvor der i helt i tråd med corona både vil være mulighed for at deltage fysisk og online.

READY er et såkaldt ”smart city” projekt, der handler om at sænke energi- og ressourceforbrug i boligforeninger til et minimum i kombination med forsyning fra vedvarende energikilder. Konkret har der over årene været udført boligrenoverings demonstrationsprojekter i Växjö i Sverige og i Aarhus i Danmark.

Ifølge chefanalytiker i Grøn Energi, Nina Detlefsen, har projekterne resulteret i massive reduktioner af energiforbruget, og det viser dermed vejen for en fremtidig integration af systemer.

- Ready projektet har de senere år gjort det muligt for Grøn Energi at undersøge fjernvarmens rolle for særligt boligblokke i smart-cities sammenhænge, hvor der afprøves nye sammensætninger af teknologier som fx varme, solceller, batterier og andre, forklarer hun.

Projektet er et stort internationalt samarbejde mellem 25 forskellige partnere i fem forskellige lande, og hvis du deltagere på afslutningskonferencen, vil du kunne besøge de løsninger, der er lavet i Aarhus.

Arrangørerne gør opmærksom på, at der på grund af corona er et begrænset antal pladser til de, der vil deltage fysisk.

Du kan læse programmet og melde dig til her: https://www.conferencemanager.dk/readyconference/conference