13. nov 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Grøn Energi med på 4DH-konference

Fremtidens fjernvarme er i disse dage i fokus ved stor international konference i Aalborg. Fjernvarmens tænketank Grøn Energi spiller en aktiv rolle.

Analytiker Christian Holmstedt Hansen fra Grøn Energi er blandt indlægsholderne ved den internationale fjernvarmekonference i Aalborg. Foto: Flemming L. Rasmussen.

Deltagere fra mange forskellige lande verden over er i disse dage samlet i Aalborg for at præsentere og debattere videnskabelige resultater og brancheerfaringer, forbundet med intelligente energisystemer som er baseret på vedvarende energi og 4DH-teknologier.

Det er 4DH Forskningscentret, RE-INVEST-projektet og Aalborg Universitet, der er værter for den internationale konference om intelligente energisystemer og fjerdegenerations fjernvarme (4DH).

Med på konferencen er fjernvarmesektorens egen tænketank, Grøn Energi. Chefanalytiker Nina Detlefsen agerer ordstyrer på en session om lavtemperatur og bygninger. En session, hvor analytiker Christian Holmstedt Hansen (billedet) bidrog med et indlæg om omkostningseffektiv fjernvarme. Et indlæg, der baserer sig på en analyse, Grøn Energi allerede har publiceret. Analysen belyser konkurrenceforholdet mellem nyetableret fjernvarme og individuel opvarmning ved at vise beregninger for et dansk eksempel.

Grøn Energi er med i kredsen af partnere bag det ambitiøse 4DH-forskningscenter, der i år runder af efter syv års arbejde. 4DH-forskningscenteret har i sin levetid blandt andet stået for at definere og belyse 4DH-begrebet. 4Dh er i dag et anerkendt begreb, der anvendes i både ind- og udland. Begrebet beskriver fremtidens forventeligt meget mere komplekst sammensatte fjernvarme, der integrerer med et samlet, intelligent energisystem.

Læs meget mere om 4DH-forskningscenteret her.