Energiforsyning 2030 er lavet i et samarbejde mellem Grøn Energi og Ea Energianalyse og viser, hvilke konsekvenser det har for fjernvarmen, om der ændres på investeringsvilkårene, eller om sektoren fremadrettet skal investere under de nuværende vilkår. Og ikke mindst hvilke konsekvenser det har for indfrielse af det danske klimamål om 100 % vedvarende energi i 2050.
I Energiforsyning 2030 er der regnet på tre forskellige scenarier: grundscenariet, hvor kraftvarmekravet beholdes, og hvor der ikke gennemføres yderligere ændringer; biomassescenariet, hvor prisen på biomasse forbliver relativt lav i forhold til udviklingen af priser på fossile brændsler; og elscenariet, hvor elafgiften på el til varme halveres. Fælles for de tre scenarier er, at PSO-afgiften afskaffes.
Blandt de vigtigste konklusioner kan nævnes:
- Varmepumper er bedst for samfundet og statskassen.
- Mange fjernvarmeselskaber vil investere i gasdrevne varmepumper, hvis de nuværende rammevilkår fastholdes. Dermed udskydes omstillingen til andre og grønnere løsninger nogle steder med mindst 20 år.
- Investeringer i biomasseanlæg er den hurtigste og billigste vej til at reducere CO2.
- Mange decentrale fjernvarmeselskaber vil skrotte deres kraftvarmeanlæg i et større antal og hurtigere tempo end tidligere forventet.
- Solvarme er rentabelt, og mange fjernvarmeselskaber investerer massivt i det.
Du kan læse hele rapporten og de øvrige konklusioner ved at klikke på linket nedenfor.
analyse
-
25. okt 2016
Energiforsyning 2030 - Pjece
-
26. okt 2016
Energiforsyning 2030 - Baggrundsrapport
-
02. nov 2016
Præsentation af Energiforsyning 2030 fra Dansk Fjernvarmes landsmøde