Webinar

Afholdt: Webinar om persondata - status efter 2 år

Persondataforordningen (GDPR) trådte i kraft den 25. maj 2018, og vi gør nu status efter de to første år.
På webinaret kan du bl.a. høre tidligere minister Eva Kjer Hansen, der har meget fokus på de udfordringer GDPR-reglerne giver og Datatilsynet, der administrerer regelsættet.

WEBINARET BLEV AFHOLDT DEN 27. MAJ 2020. 

Den planlagte temadag om persondata er grundet coronasituationen ændret til et 2 timers webinar. I stedet for en hel dag, hvor vi havde set frem til en masse dialog og erfaringsudveksling medlemmerne imellem og mellem indlægsholderne og deltagerne, har vi besluttet at gennemføre dagen som et webinar. 

På webinaret fokuser vi på de udfordringer som Dansk Fjernvarmes medlemmer fortsat har med GDPR-reglerne og stiller mange spørgsmål om. 

Tidligere minister Eva Kjer Hansen har de senere år stillet mange spørgsmål ved de udfordringer, som persondataregelsættet betyder for virksomheder og foreninger. Dansk Fjernvarme har haft tæt forbindelse til Eva Kjer Hansen i den forbindelse, og hun fortæller på webinaret om de spørgsmål, hun har beskæftiget sig med.

Datatilsynet vil berette om Datatilsynets nye databehandleraftale. Hvordan bruger man den – kan alle bare bruge den – og så være sikre på, at databehandleraftalen er i orden. Derudover vil Datatilsynet også fortælle om deres tilsynsbesøg – hvordan sikrer fjernvarmeselskaberne, at de har tingene i orden, og hvordan skal de møde en evt. henvendelse fra Datatilsynet? 

En advokat med speciale i persondatareglerne taler om GDPR som en del af hverdagen og giver gode råd til, hvordan man kan få endnu mere styr på kravene med et årshjul.

Selskaberne skal have styr på GDPR-reglerne – har man ikke det, kan det koste selskabet dyrt. Derfor fastholder vi muligheden for at selskaberne kan holde sig opdaterede, og der vil naturligvis også være mulighed for at stille spørgsmål til indlægsholderne under webinaret.
 
Er webinaret noget for dig?
Webinaret henvender sig til det administrative personale hos fjernvarmeselskaberne, der i dagligdagen beskæftiger sig med persondata, men også til bestyrelsesmedlemmerne, der er ansvarlige for at reglerne om persondata overholdes.

Alle deltagere vil få adgang til en optagelse af webinaret og de viste slides i en måned efter afholdelsen. Så selvom du ikke har mulighed for at deltage i selve webinaret, kan du via din tilmelding se optagelsen på et andet tidspunkt.
 
Du vil 1-2 dage inden webinarets afholdelse modtage en mail med linket til webinaret samt yderligere vejledning.

Program

10.00 Velkomst

10.15 En politisk vinkel på GDPR
v/ Eva Kjer Hansen, medlem af Folketinget

10.30 Seneste nyt om GDPR med særlig henblik på databehandleraftaler og Datatilsynets tilsyn
v/ Anders Aagaard og Rasmus Jakobsen, Datatilsynet

11.00 Spørgsmål til Datatilsynet

11.15 Årshjul
v/ Kåre Rude Andersen, LegalTech Denmark

11.30 Seneste nyt fra Dansk Fjernvarme & DFF-EDB
v/ Henrik Lund Pors, DFF-EDB

11.45 Spørgsmål og evaluering

12.00 Tak for i dag

Tilmeldingsfrist

Vi glæder os til at modtage din tilmelding senest fredag den 22. maj 2020.

Hvad er et webinar?

Et webinar er et online-kursus, hvor du deltager direkte på internettet, frem for at dukke op på en fysisk adresse. Underviseren giver sin præsentation online via sin skærm, hvor du lytter med fra din PC eller tablet/smartphone. Under webinaret har du mulighed for at stille spørgsmål direkte til underviseren via en chat.

Hvordan deltager du i webinaret?

Du deltager i webinaret via din computer eller via din tablet/smartphone. Du skal ikke bruge webcam, men det kan være en fordel at bruge høretelefoner. Hvis lyden/billedet er meget ustabil, kan det være en fordel at tilslutte din PC til en kabelforbindelse i stedet for wifi.

Praktisk information og betingelser

Læs mere om praktiske oplysninger, afbudsvilkår, persondata og andre betingelser her.

Samme sted kan du finde kontaktoplysninger, hvis du har spørgsmål eller kommentarer vedrørende vores kurser og arrangementer.

Birthe Boisen

Mødeleder

Birthe Boisen

Birthe Boisen arbejder som juridisk konsulent hos Dansk Fjernvarme og særligt inden for: varmeforsyningsloven, restancer, juridiske og vedtægtsforhold