PULS

Aflyst: PULS 2020: God ledelse i den grønne omstilling

Deltag i Dansk Fjernvarmes sommerevent PULS. Her mødes flere end 250 bestyrelsesmedlemmer og ledende medarbejdere fra fjernvarme- og forsyningsbranchen.

PULS 2020 ER AFLYST PÅ GRUND AF CORONA / COVID-19. 

70 % reduktion i 2030. Klimahandlingsplaner. Verdensmål. Strategisk energiplanlægning. Den grønne omstilling er på alles læber. Fjernvarmebranchen går forrest i kampen for den grønne omstilling, men hvordan gør vi det bedst? Årets PULS sætter fokus på, hvordan fjernvarme- og forsyningsbranchen ledes bedst i samspil med de mål, der er opsat for den grønne omstilling.

Er du bestyrelsesmedlem, leder eller mellemleder og vil du gerne have et indblik i de seneste politiske tendenser og samtidig have redskaber og idéer med hjem til din hverdag – så er PULS det oplagte sted for dig. Samtidig har vi skabt perfekte rammer for at netværke med kolleger fra hele landet.

Hvem kan du møde til PULS?
Til PULS kan du blandt andre opleve Kirsten Brosbøl, fhv. miljøminister og formand for Folketingets Tværpolitiske Netværk for Verdensmålene, fortælle hvordan fjernvarmen kan spille mere aktivt ind i arbejdet med verdensmålene. Du kan også møde Formanden for Folketingets Finansudvalg, Jens Joel, som vil give os regeringens syn på fjernvarmens rolle og bidrag i dilemmaet mellem klimaudfordringen og samfundsøkonomien.

Senere i programmet er der fokus på emner som digitalisering, strategisk planlægning, sektorkobling, Power2X og meget mere, som er vigtigt for god ledelse i den grønne omstilling.

Få de rigtige redskaber med hjem fra PULS
Vi holder PULS i et stort telt på parkeringspladsen ved Fjernvarmens Hus i Kolding. Dele af programmet bliver dog holdt i mindre grupper, hvor du har mulighed for at dykke ned i det emne, der interesserer dig mest. Vi kalder denne del af programmet 'Mini-session', og du har mulighed for at vælge mellem fem forskellige – se mere nedenfor.

Tilmeld dig inden 1. maj og få sidste års pris
Fra og med 1. maj er medlemsprisen 2.445 kr. og prisen for ikke-medlemmer 3.255 kr. ekskl. moms.

Program

09.00 Morgenmad, Netværk og Udstilling

09.30 Velkomst
Kim Mortensen, direktør, Dansk Fjernvarme

Blok 1: Den grønne dagsorden og verdensmålene fylder mere og mere, også i fjernvarmesektoren. Her får du overordnet indsigt og konkrete bud på, hvordan du får taget hul på arbejdet med verdensmålene.

09.40 Moderne ledelse op mod FN’s verdensmål – hvordan? 
Hvad er sektorens egne bud? Dansk Fjernvarme fremlægger sine forslag til arbejdet med verdensmålene.
Kim Mortensen, direktør, Dansk Fjernvarme

09.55 Er verdensmålene relevante i fjernvarmen?
Kirsten Brosbøl giver os et indblik i sit arbejde med verdensmålene og vil give sine bud på, hvor fjernvarmen kan spille mere aktivt ind i arbejdet med verdensmålene i fremtiden.
Kirsten Brosbøl, Fhv. formand for Folketingets Tværpolitiske Netværk for Verdensmålene

10.15 Styrk din virksomhed med verdensmålene – hvad gør andre?
Med sine betydelige investeringer i grøn energi yder Ørsted et meget direkte og konkret bidrag til FN's verdensmål om adgang til grøn energi, økonomisk vækst og klima-indsats. Tilmed er Ørsted for nylig blevet kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed.
Filip Engel, VP of Sustainability, Public Affairs og Branding, Ørsted

10.35 Samfundsøkonomi og fjernvarme – nu og i fremtiden
Jens Joel giver os regeringens syn på fjernvarmens rolle og bidrag i dilemmaet mellem klimaudfordringen og samfundsøkonomien.
Jens Joel (S), Formand for Folketingets Finansudvalg

11.00 Netværk & Udstilling

Blok 2: Hvordan kan fjernvarmen bidrage bedst til den grønne omstilling? Rammevilkår fra Christiansborg er afgørende for, at fjernvarmen kan bidrage til de ambitiøse 2030-mål, men også digitalisering, strategisk energiplanlægning og sektorkobling bliver vigtige nøgleord de kommende år.

11.45 Energi- og klimapolitisk status – hvad rører sig på Christiansborg?
Få den aktuelle status på klimahandlingsplaner, klimapartnerskaber og den grønne omstilling i en politisk kontekst.
Marchen Neel Gjertsen, Politisk redaktør, Jyllands-Posten

12.00 Debat: God ledelse i den grønne omstilling – hvor skal vi tage fat?
Alle er enige om, at den grønne omstilling har højeste prioritet, men hvor skal vi tage fat? Hvilke frugter er de lavest hængende? Og hvordan sikrer vi den gode ledelse på vej mod den grønne omstilling?

 • Digitalisering
  Data og digitalisering bliver en stadig større del af vores hverdag, både i hjemmet og i forsyningssektorerne. Men er der genveje til digitalisering, og kan vi gøre det lettere ved at lære af hinanden?
  Lars Frelle-Petersen, Digital direktør, DI 
  Thorkil Neergaard, direktør, Brønderslev Fjernvarme
 • Strategisk energiplanlægning
  Hvordan kommer du ind og spiller en aktiv rolle i din kommunes energiplanlægning? Vi belyser emnet fra flere sider.
  Sara Røpke, Kontorchef, KL Teknik og Miljø
  Louise Langbak, Aarhus Kommune
 • Sektorkobling og lagring
  Skal vi nå i mål med en 100 % grøn omstilling af vores energisystemer inden 2050, skal vi for alvor i gang med at koble sektorerne smartere end i dag. Og vil vi være netto-nul udleder af CO2 i 2050, skal vi i langt højere grad kunne lagre både grøn energi og også kulstof. Vi tager debatten i teltet og taler om de to af tidens hotte buzz-words; sektorkobling og lagring.
  Carsten Vittrup, Energistrategisk rådgiver, Energinet
  Jørgen Nielsen, Adm. direktør, TVIS

13.00 Frokost, Netværk og Udstilling

14.15 Mini-sessioner

15.45 Kage, Netværk og Udstilling

16.30 Afrunding af PULS
Hvordan kommer vi videre med god ledelse i den grønne omstilling? Vi samler de vigtigste pointer fra dagen og sætter fokus på, hvad du som deltager kan tage med hjem og konkret arbejde videre med.
Kim Mortensen, direktør, Dansk Fjernvarme

17.30 Streetfood med hotdogs, pizza og bøfsandwich

 

Mini-sessioner

Mini-session A: God selskabsledelse i en grøn virkelighed 
På denne mini-session giver vi dig konkrete værktøjer og eksempler på god selskabsledelse og godt bestyrelsesarbejde. Har I selv de rette kompetencer, eller skal I gøre brug af eksterne bestyrelsesmedlemmer? Og så går vi i dybden med forretningsorden og det gode samarbejde.

Mini-session B: Verdensmålene i praksis 
Du har sikkert set rigtig mange politikere gå rundt med verdensmålsnålen på jakkesættet. Men hvad betyder verdensmålene i praksis for dig og dit selskab? Vi giver et par eksempler på selskaber, der har arbejdet med verdensmålene.

Mini-session C: Strategisk energiplanlægning 
Samarbejdet med kommunen er essentielt for udvikling af din kundeportefølje. Vi giver dig eksempler og redskaber, så du kan gøre din indflydelse gældende i samarbejdet mellem fjernvarmeselskab og kommune.

Mini-session D: Målrettet kommunikation fra selskab til kunde
Vi giver dig et brush-up på, hvordan du målretter din kommunikation og brander værdien af den grønne varme, du hver dag leverer til dine kunder.

Mini-session E: Digitalisering og cybersikkerhed 
Fjernaflæste varmemålere er nøglen til driftsoptimering af fjernvarmenettet og kan sammen med digital styring af produktion og levering fremme den grønne omstilling med mange varmekilder. 
Men hvad med cybersikkerheden? Gør vi forsyningssystemerne mere sårbare? En ny fælles EnergiCERT for fjernvarme, el og gas skal give tryghed for alle. Fremtiden er her allerede – bliv en del af den.

Afbudsvilkår

Ved afbud fra og med mandag den 17. august opkræves 100 % af deltagerprisen. 
Afbud skal ske skriftligt til tilmelding@danskfjernvarme.dk.

Praktisk information og betingelser

Læs mere om praktiske oplysninger, persondata og andre betingelser her.

Samme sted kan du finde kontaktoplysninger, hvis du har spørgsmål eller kommentarer vedrørende vores kurser og arrangementer.

 

Moderator

Kim Mortensen

Kim Mortensen er direktør i Dansk Fjernvarme.