02. nov 2018 Energi på toppen

Forsyning er velfærd

Forsyning er en hjørnesten i velfærdssamfundet. Så klar er Ninna Hedeager Olsen, teknik- og miljøborgmester (EL) i København, forud for Energi på Toppen 28. november.

 

Nina Hedeager Olsen (EL) har haft borgmesterstolen på Teknik- og Miljøområdet i København i omtrent et år.  Hun mener, at en stabil, klimavenlig og omkostningseffektiv energiforsyning er en hjørnesten i velfærdssamfundet. Af den årsag ser hun gerne, at al forsyning ligger i offentligt ejede og kontrollerede selskaber.

     

- Af hensyn til fremtidige generationer er det afgørende, at vores energiforsyning udleder mindst mulig CO2 og partikler, så vi kan dæmme op for klimaforandringerne og nedbringe luftforureningen, forklarer Nina Hedeager.

 

 - Samtidig er både privatpersoner og erhvervslivet afhængige af en stabil varme- og elforsyning. Endelig spiller priser og afgifter en rolle for såvel privat- som samfundsøkonomien. Derfor er vores energiforsyning i allerhøjeste grad et spørgsmål om velfærd. Og da der ofte er tale om modstridende interesser, er det vigtigt med en politisk styring af området.

 

Danskerne har forstået, at forsyning er vigtig for vores velfærdssamfund

På spørgsmålet om hvordan vi gjort borgerne opmærksomme på, at forsyning er kritisk infrastruktur, svarer Nina Hedeager:

 

- Det tror jeg faktisk, at borgerne er meget opmærksomme på. Jeg tror desværre, at det nogle gange er hos det politiske flertal, at denne forståelse mangler. Salget af DONG til Goldman Sachs vakte for eksempel stor vrede hos mange rundt om i landet, og mere end 200.000 skrev under på en protest mod salget. Desværre valgte et flertal i Folketinget at overhøre protesterne, siger hun.

 

- Men jeg håber, at Christiansborg har fanget, at selvom energiforsyning kan virke abstrakt og teknisk, så har danskerne faktisk forstået, hvor vigtig det er for vores velfærdssamfund. Og det engagement skal vi holde fast i. Hvis vi kan få borgerne til at stille større krav om eksempelvis klimavenlig energiforsyning, kan vi måske få flyttet de fodslæbende politikere, der stadig blokerer for et tilstrækkeligt højt ambitionsniveau i den grønne omstilling af energisektoren.

 

Meld dig til

Energi på Toppen foregår den 28. november på Berlingske Media. Denne gang tager Dansk Fjernvarme debatten op om, hvorvidt forsyning hører til kritisk infrastruktur, og dermed er velfærd på lige fod med skoler og ældrepleje. Nina Hedegaard er en af oplægsholderne. 

 

Se program og tilmeld dig

 

 


Arrangementer

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle arrangementer

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

25. okt 2018

LM2018: Velkommen til Aalborg

Om få timer skydes landsmøde nr. 60 i gang i Aalborg og Dansk Fjernvarme står klar til at byde dig og dine kollegaer velkommen. Du får den sidste info om landsmødet her.

17. okt 2018 Landsmøde

Landsmødets jubilæumsfest: Værtinden glæder sig

I næste uge er det tid til at hylde 60 år med landsmøder til den store jubilæumsfest i Gigantium. Aftenens værtinde, Julie Berthelsen, glæder sig til at fejre de 60 år med fjernvarmebranchen. 

15. okt 2018 Landsmøde

Hvem skal løbe med Fjernvarmeprisen 2018?

For første gang, skal der stemmes om hvem, der skal vinde Fjernvarmeprisen 2018. Hvis du er tilmeldt den store jubilæumsfest til landsmødet, har du mulighed for at afgive din stemme. Se de nominerede her. 

15. okt 2018 Landsmøde

Store forventninger til debut på landsmødet

Rigtig mange landsmødedeltagere har været med i mange år, men hvert år kommer der nye ansigter til. Og debutanterne har store forventninger til årets landsmødet. 

Regionalmøder 2018

  • Dansk Fjernvarme kommer rundt i hele landet til ni regionale møder. Find et møde nær dig og sæt kryds i kalenderen i uge 9, 10 eller 11. 
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2018

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2018 afholdes den 25.-26. oktober i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2018

  • PULS 2018 afholdes den 21. juni i Fjernvarmens Hus, Kolding. 
Læs mere om PULS her

12. nov 2018 Mødematerialer

Temadag om luft som varmekilde

Grøn Energi gennemførte temadagen i samarbejde med PlanEnergi og DFP mandag den 12. november 2018. Materialerne fra dagen kan hentes her.

29. okt 2018 Mødematerialer

Dansk Fjernvarmes landsmøde 2018

Dansk Fjernvarmes landsmøde 2018 blev afviklet i Aalborg den 25.-26. oktober. Materialerne fra landsmødet kan hentes her.

01. okt 2018 Mødematerialer

Faglig inspirations- og netværksdag for grundbeløbsværkerne

Dansk Fjernvarme og Foreningen Danske Kraftvarmeværker afholdte dagen i Kolding den 8. oktober 2018. Hent materialerne her.

13. sep 2018 Mødematerialer

Erfa-møde i Solvarmegruppen

Årets erfa-møde i Solvarmegruppen blev afholdt den 20. september 2018 i Silkeborg. Materialerne fra dagen kan hentes her.