04. okt 2018 Landsmøde

Chefstrateg: Vi er i gang med et økonomisk eksperiment

Chefstrateg hos Carnegie, Henrik Drusebjerg, ser frem til at deltage på Dansk Fjernvarmes landsmøde. Dels for at høre, hvad politikerne har at sige – dels for at afsløre sit eget bud på fremtiden.

Henrik Drusebjerg skal på landsmødet give svar på spørgsmålet: Er der investorer til bæredygtighed?

Han er chefstrateg hos Carnegie Investment Bank og er om nogen inde i investeringsverdenen.

- Jeg synes, når man står i dag og skal investere i fremtiden - og det skal langt de fleste i jeres branche, så skal man være sig bevidst, at vi lever i verdenshistoriens største finansielle eksperiment, siger Henrik Drusebjerg om sit eget indslag til landsmødet.

Eksperimentet går kort fortalt ud på, at verdens 22 centralbanker efter finanskrisen har pumpet 17.000 milliarder dollars ud i samfundet. Samtidig er renten rekordlav i Europa og Danmark.

- Og det vil få konsekvenser. Og dermed skal det også være en del af de overvejelser, man som virksomhed, som investor, som politiker gør sig i dag, når man skal foretage investeringer, der rækker mere end 12 måneder ud i fremtiden, siger chefstrategen og fortsætter:

- Det lyder alarmerende, men det betyder ikke, at alt går i stå, og vi ingenting kan foretage os. Snarere tværtimod. Fordi der er en masse, der understøtter, at vi netop kan gøre en masse, fordi likviditeten er der, fordi renten er lav, og det er billigt at få finansiering. Så selvom det lyder voldsomt, så skaber det også en forfærdelig masse muligheder, lyder det fra Henrik Drusebjerg.

Hvordan skal man agere?
Han oplyser i øvrigt, at det finansielle eksperiment er så stort, at han vurderer, at det vil tage en generation eller to, før det er afviklet igen. Så der går altså lang tid, før det vil få indflydelse.

Til landsmødet giver han gerne sit eget bud på, hvad der vil ske, når eksperimentet er ovre.

- Den store ubesvarede ubekendte det er: Kan man afmontere sådan et eksperiment uden ulykker eller vil det afmontere i et gigantisk brag? Og det ved vi dybest set ikke noget om endnu. Så min konklusion går mere på, hvordan skal man agere, når man ved, at man lever under det her? spørger han retorisk.

Henrik Drusebjerg glæder sig på landsmødet også til at høre, hvad politikerne har af tanker om bæredygtighed i den paneldebat, hvor han selv deltager torsdag eftermiddag.

- Jeg kan ikke lade være med at sidde - med den viden, jeg har om den økonomiske situation - med en følelse af, at vi sidder på en mere brændende platform end den mere gængse opfattelse, hvor de fleste læner sig tilbage og glæder sig over, at det går ganske godt. Så jeg er især spændt på at høre, hvad den politiske side har at sige om det, siger Henrik Drusebjerg.

Vil du opleve Henrik Drusebjerg til landsmødet?
Har du endnu ikke tilmeldt dig landsmødet, kan du nå det endnu. Læs meget mere om landsmødet og tilmeld dig her.

Arrangementer

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle arrangementer

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

15. okt 2018 Energi på toppen

Er forsyning en del af velfærden?

Det spørgsmål stiller vi en række meningsdannere på næste Energi på Toppen, der afholdes den 28. november.

15. okt 2018 Landsmøde

LM2018: Prøv lykken på Dansk Fjernvarmes stand

På Dansk Fjernvarmes stand til landsmødet kan du være med til at investere i fremtiden ved at prøve vores investeringshjul. Hvis du er heldig, kommer du derfra med guld i hånden. 

11. okt 2018 Landsmøde

LM2018: De første 2.000 tilmeldinger er tikket ind

For femte år i træk, tiltrækker Dansk Fjernvarmes landsmøde mere end 2.000 deltagere. Det er fortsat muligt at tilmelde sig energibranchens største begivenhed. 

04. okt 2018

Sidste udkald: Inspirationsdag for grundbeløbsværkerne

På mandag holder Dansk Fjernvarme en inspirationsdag for de medlemsværker, der rammes hårdt af grundbeløbets bortfald. Det er stadig muligt at nå med.

Regionalmøder 2018

  • Dansk Fjernvarme kommer rundt i hele landet til ni regionale møder. Find et møde nær dig og sæt kryds i kalenderen i uge 9, 10 eller 11. 
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2018

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2018 afholdes den 25.-26. oktober i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2018

  • PULS 2018 afholdes den 21. juni i Fjernvarmens Hus, Kolding. 
Læs mere om PULS her

01. okt 2018 Mødematerialer

Faglig inspirations- og netværksdag for grundbeløbsværkerne

Dansk Fjernvarme og Foreningen Danske Kraftvarmeværker afholdte dagen i Kolding den 8. oktober 2018. Hent materialerne her.

13. sep 2018 Mødematerialer

Erfa-møde i Solvarmegruppen

Årets erfa-møde i Solvarmegruppen blev afholdt den 20. september 2018 i Silkeborg. Materialerne fra dagen kan hentes her.

30. aug 2018 Mødematerialer

Temadag om energiforliget

I slutningen af august 2018 er temadagen blevet afholdt tre gange – i Kolding, Roskilde og Aalborg. Hent indlæg med bilag her.

22. jun 2018 Mødematerialer

PULS 2018

Årets PULS blev afholdt den 21. juni i Fjernvarmens Hus i Kolding. Du kan finde materialerne fra minikurserne her.