02. okt 2018

Temadag: De store varmepumpers gennembrud

Dansk Fjernvarme og Grøn Energi fortsætter med at bane vejen for de store varmepumpers gennembrud i fjernvarmen. Kom til temadag og bidrag til gennembruddet.  

Folketinget har banet en del af vejen for de store varmepumper ved at lette afgiftstrykket på el. Nu er det branchens opgave at rydde resten af vejen så de store varmepumper kan få deres gennembrud. Første skridt til dette blev taget på sensommerens varmepumpecamp, hvor 48 deltagere fra energisektoren blev spærret inde i et døgn for at arbejde med seks forskellige emner. Det resulterede i en række konkrete anbefalinger, som blev overrakt til ministeren. Læs mere om overrækkelsen og se anbefalingerne her.

Varmepumpernes næste skridt
Nu er det tid til næste skridt for de store varmepumpers gennembrud i fjernvarmen. En temadag om store varmepumper i Fjernvarmens hus den 6. december, hvor der tages udgangspunkt i varmepumpecampens anbefalinger. Analysechef i Grøn Energi, Jesper Koch, glæder sig til temadagen, hvor han håber at se mange forskellige deltagere fra hele branchen.

- De store varmepumper får ikke et gennembrud, hvis ikke hele branchen står bag. Derfor var det vigtigt for os at samle hele branchen til sensommerens varmepumpecamp og det samme gør sig gældende ved den kommende temadag. Jeg håber derfor at se deltagere fra både fjernvarmeselskaber, industri og forskningsinstitutioner, lyder det fra analysechefen.

Kom i dybden med aktuelle emner
Et af punkterne på programmet, som fortsat er under udvikling, er gruppearbejde i mindre grupper. Emnerne er ikke endeligt fastlagt, men potentielle emner er blandt andet myndighedsbehandling, havvand som varmekilde, samarbejde mellem virksomheder og fjernvarmen, og udnyttelse af overskudsvarme fra mellemstore og store datacentre.

Temadagen afholdes den 6. december i Fjernvarmens Hus. Læs mere og tilmeld dig her.

Arrangementer

Filtrer søgeresultater

Close icon

Dato

Type

Kategori

Søg i alle arrangementer

  • Close icon{{::facet.Title}}

{{searchCtrl.results.length}} af {{searchCtrl.totalNumberOfResults}} resultater

15. okt 2018 Energi på toppen

Er forsyning en del af velfærden?

Det spørgsmål stiller vi en række meningsdannere på næste Energi på Toppen, der afholdes den 28. november.

15. okt 2018 Landsmøde

LM2018: Prøv lykken på Dansk Fjernvarmes stand

På Dansk Fjernvarmes stand til landsmødet kan du være med til at investere i fremtiden ved at prøve vores investeringshjul. Hvis du er heldig, kommer du derfra med guld i hånden. 

11. okt 2018 Landsmøde

LM2018: De første 2.000 tilmeldinger er tikket ind

For femte år i træk, tiltrækker Dansk Fjernvarmes landsmøde mere end 2.000 deltagere. Det er fortsat muligt at tilmelde sig energibranchens største begivenhed. 

04. okt 2018

Sidste udkald: Inspirationsdag for grundbeløbsværkerne

På mandag holder Dansk Fjernvarme en inspirationsdag for de medlemsværker, der rammes hårdt af grundbeløbets bortfald. Det er stadig muligt at nå med.

Regionalmøder 2018

  • Dansk Fjernvarme kommer rundt i hele landet til ni regionale møder. Find et møde nær dig og sæt kryds i kalenderen i uge 9, 10 eller 11. 
Læs mere om regionalmøderne her

Landsmøde 2018

  • Dansk Fjernvarmes landsmøde 2018 afholdes den 25.-26. oktober i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 
Læs mere om landsmødet her

PULS 2018

  • PULS 2018 afholdes den 21. juni i Fjernvarmens Hus, Kolding. 
Læs mere om PULS her

01. okt 2018 Mødematerialer

Faglig inspirations- og netværksdag for grundbeløbsværkerne

Dansk Fjernvarme og Foreningen Danske Kraftvarmeværker afholdte dagen i Kolding den 8. oktober 2018. Hent materialerne her.

13. sep 2018 Mødematerialer

Erfa-møde i Solvarmegruppen

Årets erfa-møde i Solvarmegruppen blev afholdt den 20. september 2018 i Silkeborg. Materialerne fra dagen kan hentes her.

30. aug 2018 Mødematerialer

Temadag om energiforliget

I slutningen af august 2018 er temadagen blevet afholdt tre gange – i Kolding, Roskilde og Aalborg. Hent indlæg med bilag her.

22. jun 2018 Mødematerialer

PULS 2018

Årets PULS blev afholdt den 21. juni i Fjernvarmens Hus i Kolding. Du kan finde materialerne fra minikurserne her.