Landsmøde

Fjernvarmeprisen 2022

Har i taget afgørende skridt mod at sikre en grøn  og bæredygtig varmeforsyning inden 2030? Så vær med i kapløbet om at vinde Fjernvarmeprisen 2022.

Har du slået et ekstra slag for den grønne omstilling det seneste år?
Så er det nu, du kan være med i opløbet om Fjernvarmeprisen 2022 og indstille et varmeselskab, personer, samarbejdspartner eller en virksomhed!

Hvert år gives Fjernvarmeprisen til en aktør, meningsdanner eller andre, som har udmærket sig inden for fjernvarme- og forsyningssektoren og den grønne omstilling.

Fjernvarmeprisen uddeles i 2022 i samarbejde mellem Dansk Fjernvarme og Grundfos.

Prisen kan i år 2022 tildeles fjernvarmeselskaber, virksomheder, meningsdannere eller andre aktører, der sammen eller på egen hånd har taget afgørende skridt mod at sikre en grøn og bæredygtig varmeforsyning inden 2030.

Herunder tiltag til:

 • Har du/I udviklet løsninger, der kan bringe energisektoren afgørende tættere på et CO2-neutralt Danmark og en hel grøn varmeforsyning?
 • Har du/I bidraget til i tale eller ved konkrete handlinger at flytte den grønne dagsorden?
 • Har du/I bidraget til at gøre tiltag, der udfaser fossil energi i boligopvarmningen lokalt eller nationalt?

Hvert år overrækkes Fjernvarmeprisen til en aktør, som har gjort en særlig indsats inden for et område, som er aktuelt for energisektoren og samfundet. Med Fjernvarmeprisen får sektoren mulighed for at dele succeshistorier og inspirere andre.

Den grønne omstilling har i de seneste år været i fokus – både politisk, men også blandt befolkningen, og den er mere aktuel end nogensinde før. Derfor ønsker vi igen i år at sætte fokus på den grønne omstilling, som kommer hele Danmark til gode.

Har du – eller en af dine kolleger - kendskab til varmeselskaber, personer eller virksomheder, som matcher beskrivelsen, så prik endelig til dem og send dem forbi Dansk Fjernvarmes hjemmeside. Alle må indstille sig selv eller en anden kandidat til Fjernvarmeprisen 2022. 

Ansøg om Fjernvarmeprisen
Send din ansøgning for at være med i kapløbet om Fjernvarmeprisen 2022. Ansøgningsfristen er: 30. juni 2022

Ansøg om nominering til Fjernvarmeprisen 2022 her

Man kan indstille sit eget varmeselskab, en anden aktør, meningsdanner, virksomhed, samarbejdspartner eller et andet varmeselskab til prisen. 

Hvis du har spørgsmål til nominering til fjernvarmeprisen, er du altid velkommen til at kontakte kommunikationskonsulent Taja Adelie Lindby Skak 30996088 / tal@danskfjernvarme.dk

Fjernvarmeprisen uddeles i samarbejde med Grundfos
Dansk Fjernvarme er glade og stolte over, at Fjernvarmeprisen i 2022 uddeles i samarbejde med Grundfos.

Vinderen af Fjernvarmeprisen 2022 vil blive overrakt et diplom samt en præmiesum på 50.000 kr.

Hvordan bliver man nomineret til Fjernvarmeprisen 2022?

For at blive nomineret til Fjernvarmeprisen 2022, skal aktøren – herunder et selskab, person eller virksomhed have gjort en særlig indsats og taget afgørende skridt mod at sikre en grøn og bæredygtig varmeforsyning inden 2030.

Alle har mulighed for at ansøge om selv at blive nomineret til prisen eller indstille andre kandidater, som opfylder kriterierne for nominering.

Ansøgningsfristen er 30. juni 2022.

Efter ansøgningsfristens udløb til Dansk Fjernvarmes fagpanel gennemgå alle indkomne ansøgninger, og årets jury vil udvælge de tre kandidater som nomineres til Fjernvarmeprisen.

Fjernvarmeprisen 2022 uddeles på Dansk Fjernvarmes landsmøde den 27. oktober 2022.

Ansøgningskrav

Alle har mulighed for at ansøge om selv at blive nomineret til Fjernvarmeprisen ligesom alle har mulighed for at indstille andre kandidater til prisen – f.eks. personer, virksomheder eller samarbejdspartnere.

Kriterier for at blive nomineret

For at blive nomineret til Fjernvarmeprisen 2022 skal man opfylde kriterierne:

fjernvarmeselskaber, virksomheder, meningsdannere eller andre aktører, der sammen eller på egen hånd har taget afgørende skridt mod at sikre en grøn og bæredygtig varmeforsyning inden 2030.

Herunder tiltag til:

 • Har du/I udviklet løsninger, der kan bringe energisektoren afgørende tættere på et CO2-neutralt Danmark og en hel grøn varmeforsyning?
 • Har du/I bidraget til i tale eller ved konkrete handlinger at flytte den grønne dagsorden?
 • Har du/I bidraget til at gøre tiltag, der udfaser fossil energi i boligopvarmningen lokalt eller nationalt?

I bedømmelsen vil der blive lagt vægt på:

 • at indsatsen allerede er igangsat og dermed kan dokumenteres.
 • De konkrete resultater, som virksomheden har opnået og/eller forventer at opnå igennem indsatsen.

Ansøgningsskema

Du skal udfylde et ansøgningsskema for at indstille kandidater til Fjernvarmeprisen 2022.

BEMÆRK: Det er ikke muligt at gemme undervejs i ansøgningsprocessen. Hvis ansøgningsskemaet lukkes ned halvvejs, går det skrevne tabt. Vi beklager de udfordringer, som dette måtte medføre. 

Ansøg om nominering til Fjernvarmeprisen 2022 her

 

Udvælgelsesproces

Efter ansøgningsfristens udløb bliver alle ansøgninger behandlet af Dansk Fjernvarmes fagpanel, der består af fagkonsulenter fra Dansk Fjernvarme. Efterfølgende udvælger årets jury de tre kandidater, der bliver nomineret til prisen.

Fjernvarmeprisen 2022 uddeles på årets landsmøde i oktober. Her er det landsmødedeltagerne, som har mulighed for at stemme på den endelige vinder.

Juryen består i 2022 af:

 • Connie Hedegaard, Formand for Concito og fhv. EU-kommissær og energi- og klimaminister
 • Lars Krusborg Jakobsen, Lead Application Manager, District Heating, Grundfos Holding A/S
 • Kim Mortensen, Direktør i Dansk Fjernvarme