Konference

Leder Forum 2023

Det årlige forum for ledere i forsyningsselskaber, hvor vi mødes til inspiration og netværk. Tag din ledergruppe under armen og kom godt i gang med 2023.

Leder Forum – Det bæredygtige arbejdsliv 

Der sker store forandringer i den måde, vi organiserer, leder og samarbejder på. Vi står blandt andet over for et længere arbejdsliv med ekstremt højt tempo, mangel på kvalificeret arbejdskraft, inflation, energikrise og klimakrise, som lægger pres på både medarbejdere og ledere. 

Kom med til Leder Forum 2023, hvor vi sætter fokus på netop disse problemstillinger under temaet ”Det bæredygtige arbejdsliv”. Gennem en række nytænkende oplæg, workshops og cases får du indblik i, hvordan vi som ledere kan være medskabere af et mere bæredygtigt arbejdsliv for os selv og vores medarbejdere, se det spændende program nedenfor.

Leder Forum finder sted på Comwell Kongebrogaarden i Middelfart. Vi gør opmærksom på, at der er et begrænset antal værelser, så hvis I vil sikre jer plads på hotellet, opfordres I til at tilmelde jer hurtigst muligt. Der er reserveret værelser på andet hotel i Middelfart om nødvendigt. 

Leder Forum arrangeres i fællesskab af Dansk Fjernvarme og DANVA.

Program torsdag

12.00 Frokost

13.00 Velkomst

13.20 Aktuelt for branchen med debat
v/ Kim Behnke, udviklingschef, Dansk Fjernvarme og Helle Katrine Andersen, sekretariatschef, DANVA

14.15 Pause med kaffe og kage

14.30 Bæredygtig ledelse
Transformationen hen i mod et mere bæredygtigt samfund er en nødvendighed, og alle har et medansvar i denne bevægelse. Ledere har en særlig rolle og skal både rette blikket udad i verden og sikre en bæredygtig og ansvarlig virksomhedsledelse pejlet op imod verdensmålene – og rette blikket indad i virksomheden og arbejde for anstændige, ordentlige og bæredygtige arbejdsvilkår. Steen Hildebrandt sætter rammen for dette års Leder Forum med et spændende oplæg om de mange facetter i bæredygtig ledelse..
v/ Steen Hildebrandt, professor emeritus ved Aarhus Universitet

15.30 Pause

16.00 Den gode kriseleder
Med krig i Europa, inflation og en truende klimakatastrofe er kriser ikke længere kriser. De er et vilkår for vores fremtidige organisationer. Bliv klædt på til at arbejde med ledelse under ekstrem vanskelige vilkår – om det så skyldes globale kriser, politiske beslutninger eller interne forhold. Valg af ledelsesform defineres af situationen og den håndtering, som ledelsen foretrækker i en given situation. Valget påvirkes af den adgang til ressourcer og de eventuelle begrænsninger, som ledelsen oplever i en konkret situation. Når der opstår forskellige begrænsninger af ressourcer, er valget af ledelsesform afgørende for at opnå succes i en given situation. Den gode kriseleder skaber handlekraft.
Indlæg og workshop.
v/ Thomas Hanssen, direktør, CfL

17.30 Pause

17.45 Arbejdsglæde og balance
Glæd dig til et motiverende og smittende foredrag, hvor du får fornyet inspiration, viden og værktøjer til, hvordan I kan øge jeres arbejdsglæde markant med få og enkle modeller. Arne Nielsson arbejder ud fra devisen om, at for at få øget arbejds- og livsglæde, højere produktivitet og lavere sygefravær, skal job, familie og fritid hænge sammen. Har man en god dag på jobbet, er der mere overskud til familie og fritid.

v/ Arne Nielsson, konsulent og foredragsholder

18.45 Egen tid

19.30 Middag

Program fredag

8.30 Godmorgen

8.45 Kvalificeret arbejdskraft til den grønne omstilling?
Vi står i de nærmeste år over for store projekter, som skal realiseres for at kunne nå de ønskede mål for den grønne omstilling. Hvilke parametre kan man som leder og organisation have fokus på, når man skal skaffe kvalificeret arbejdskraft, og hvordan kan samarbejde med andre instanser, opkvalificering af medarbejdere, udenlandsk arbejdskraft og uddannelsesplaner anvendes?
v/ Iben Arvad Hansen, direktør, Work-live-stay

9.15 Nye veje til kvalificeret arbejdskraft til fremtiden
Der er hård konkurrence på arbejdsmarkedet, og det mærker forsyningsbranchen også. Flere oplever stigende udfordringer med at få stillinger besat af de rette medarbejdere. I VERDO har man derfor valgt at tænke ud af boksen og starte flere forskellige initiativer op for at vinde kampen om den kvalificerede arbejdskraft. Hør blandt andet hvordan VERDO samarbejder med uddannelsesinstitutioner, udbyder målrettede kursusforløb og arbejder med omskoling.
v/ Margrete Larsen, HR direktør, VERDO

9.35 Hvordan kan vi eksperimentere os til trivsel og et bedre arbejdsliv?
Ledere og medarbejdere skal klædes på til at håndtere en uklar og foranderlig hverdag. Men hvordan gør vi? Hvordan skaber vi gode arbejdslivseksperimenter, der flytter organisationen ind i fremtiden? 
Gennem konkrete eksperimenter med virksomheder har Future Work Lab udviklet viden om udfordringer, muligheder og potentielle løsninger, der kan styrke mental sundhed i det fremtidige arbejdsliv. Bliv klogere på nogle af de konkrete eksperimenter, og lær, hvordan I selv begynder at eksperimentere i jeres team.
v/ Signe Bjørg Lyck, cand.merc.psyk., Future Work Lab

10.20Pause

10.40 Fokus giver frihed
Hvordan kan man arbejde mindre og nå mere? Og hvordan sikrer man høj arbejdsglæde i et arbejdsmiljø med stadig stigende arbejdspres, forstyrrelser og mange, lange møder samt en udvisket skillelinje mellem arbejde og fritid? Foredraget er et inspirerende og lærerigt indblik i den nyeste hjerneforskning, arbejdspsykologi og adfærdsforskning og viser, hvordan du med simple fif og værktøjer kan optimere din kognitive kapacitet – og måske endda også blive en bedre version af dig selv. Under foredraget vil der også blive tid til, at du kan forholde dig til, hvilke værktøjer der umiddelbart kunne virke bedst i din organisation. 
Oplæg og refleksionsopgaver.
v/ Pernille Abildgaard Garde, direktør og stifter af TAKE BACK TIME

12.20Afrunding

12.30 Frokost

Ophold er inkluderet i deltagerprisen

Pris for ophold er inkluderet i deltagerprisen og indeholder middag inkl. 1 genstand pr. ret samt overnatning og morgenmad på hotellet.

Tilmeldingsfrist

Vi glæder os til at modtage din tilmelding senest 3 hverdage før mødestart.

Kontakt os, hvis du har spørgsmål

Hvis du har spørgsmål eller andet, er du altid velkommen til at kontakte os.

Hvis du vil vide mere om Leder Forum og dets indhold:
• Kontakt Ane Puggaard Jørgensen på apj@danskfjernvarme.dk eller tlf. 2055 7725
• Kontakt Stine Juel Christoffersen på sjc@danskfjernvarme.dk eller tlf. 2981 8985

Hvis du har spørgsmål vedr. tilmelding eller afbud:
• Send en mail til tilmelding@danskfjernvarme.dk eller ring på tlf. 7630 8000

Praktisk information og betingelser

Læs mere om praktiske oplysninger, afbudsvilkår, persondata og andre betingelser her.

Samme sted kan du finde kontaktoplysninger, hvis du har spørgsmål eller kommentarer vedrørende vores kurser og arrangementer.

Mødeleder

Stine Juel Christoffersen

Stine Juel Christoffersen er uddannelseskonsulent hos Dansk Fjernvarme og arbejder blandt andet med udvikling af kurser, webinarer, temadage m.m. samt kvalitetssikring af uddannelser og uddannelsesplanlægning.