20. okt 2021 Presseklip

HOFOR forventer at kunne holde prisen på fjernvarme i ro det kommende år

LÆS I DAG: Fjernvarme-kunder slipper for pris-chok. Nu stiger prisen på fjernvarmen væsentligt - også i Hillerød. Nye atomkraftværker skal bidrage til britisk mål om grøn strøm.

HOFOR, pressemeddelelse:
HOFOR forventer at kunne holde prisen på fjernvarme i ro det kommende år

HOFOR har valgt en flerstrenget forsyningsstrategi med flere forskellige brændselstyper til at producere varmen med, herunder bæredygtig biomasse, der ikke har set samme stigninger som el og gas.

- Det gør, at vi grundlæggende har en mere stabil fjernvarmepris, og at vi forventer, at københavnerne denne vinter stort set vil gå fri af de globale prisstigninger, vi ser i øjeblikket, siger planlægningschef i Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, HOFOR, Charlotte Søndergren.

Det spiller også ind, fremgår det af en pressemeddelelse fra HOFOR, at HOFOR selv kan tjene på de genrelle prisstigninger på energi, da selskabet samtidig producerer både el og varme.

Den københavnske fjernvarmestrategi med at satse på flere forskellige vedvarende energikilder er en strategi, som HOFOR arbejder på at styrke de kommende år, bl.a. ved at satse på store varmepumper, varmelagre og lavere temperaturer i nettet.

- Desuden arbejder vi med intelligent varmeteknologi, der kan reducere kundernes forbrug om vinteren ved at udnytte den varme, der er lagret i boligbyggeriet. Vi undersøger også, om vi kan skrue ned for varmen i nogle timer. På den måde kan vi flytte varmeforbruget og reducere brugen af den dyre naturgas, der bruges i de koldeste perioder, siger Charlotte Søndergren.

I slutningen november melder HOFOR priserne for 2022 ud.

*****

Folketidende.dk:
Fjernvarme-kunder slipper for pris-chok

7.000 lokale husstande, der er kunder hos Guldborgsund Forsyning, kan tage det roligt. For selv om der er mange advarsler og udmeldinger om heftige prisstigninger på el og varme, så er det ikke noget, som de skal frygte, skriver Folketidende.dk.

- Vi er i gang med at fastlægge varmetaksten for 2022. Men jeg kan allerede nu slå fast og berolige: Vi kommer under ingen omstændigheder ud med prisstigninger, der bare ligner den eksplosion i priser, vi har set på el og gas de seneste måneder, fastslår Niels Rasmussen, administrerende direktør i Guldborgsund Forsyning.

Han understreger, at guldborgsund Forsyning ønsker at holde priserne i ro, men at det ikke er ensbetydende med, at varmeforsyningen er uberørt af udviklingen på energipriserne. Alene i 2022 får varmeselskabet en merudgift på at sende varme rundt i Nykøbing og opland på knap 400.000 kroner.

Forsyningsselskabet har allerede forsøgt at imødegå eventuelle prisstigninger på energi ved at indgå en toårig fastprisaftale på elektricitet. Allerede i den mellemliggende periode er elpriserne steget markant.

*****

Hillerød Posten:
Nu stiger prisen på fjernvarmen væsentligt - også i Hillerød

Fjernvarmeforbrugerne i Hillerød skal regne med at skulle til lommerne i fremtiden på grund af de store, globale prisstigninger på naturgas. Det er dog endnu for tidligt at melde ud, hvor store prisstigningerne bliver, fremgår det af Hillerød Posten.

- På tre dage i sidste uge steg gasprisen først med næsten 30 procent fra den ene dag til den anden - for så at falde med 18 procent igen på tredjedagen. Alene af den årsag er det på nuværende tidspunkt for tidligt endegyldigt at sige noget om, hvor stor prisstigningen ender med at blive, udtaler Anders B. Møller-Hansen, COO Energi i Hillerød Forsyning, i en pressemeddelelse.

Alene det faktum, at prisen er steget støt hen over det seneste år, betyder dog, at der vil være tale om en væsentlig prisstigning, skriver Hillerød Forsyning. Den endelige forbrugerpris, der forventes at gælde for 2022, vil forventelig blive meldt ud omkring 1. november i år.

*****

EnergiWatch:
Nye atomkraftværker skal bidrage til britisk mål om grøn strøm

Inden 2035 skal al strøm i Storbritannien komme fra vedvarende energi, og en del af den energi skal blandt andet komme fra atomkraft. Konkret arbejder den nuværende regeringen på at finansiere mindst et nyt atomkraftværk som led i dens målsætning om at opnå netto-nuludledning af drivhusgasser.

- Vi søger at godkende mindst endnu et stohttp:rt atomprojekt i de næste år for at styrke energisikkerheden og skabe tusindvis af arbejdspladser, bekræfter en talsmand for regeringen i London over for nyhedsbureauet Reuters – det skriver EnergiWatch.

Regeringskilder oplyser til The Telegraph, at de statslige midler sandsynligvis vil gå til et atomkraftprojekt ved navn Sizewell C i Suffolk i England. Opførelsen af atomkraftværket ventes at begynde inden 2024.

Tidligere på måneden sagde premierminister Boris Johnson, at Storbritannien sigter mod at producere "ren strøm" i 2035. Det betyder, at inden 2035 skal al produktion af strøm komme fra grøn energi.