13. nov 2017 Presseklip

Elvarmeafgiften sænkes med ny erhvervspakke

LÆS I DAG: Elvarmeafgiften nedsættes med ny erhvervspakke. Dansk Fjernvarme glæder sig over ny aftale. Erhvervspakken skal få varmepumper i fjernvarmen.

EnergiWatch:
Elvarmeafgiften nedsættes
Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre er netop blevet enige om en ny erhvervspakke, hvor elafgiften til varmepumper sænkes.

Helt konkret nedsættes elvarmeafgiften med 10 øre pr. kWh pr. 1. januar 2019. Det svarer umiddelbart til en fjerdedel. Parterne bag aftalen er også enige om at nedsætte elvarmeafgiften med yderligere 5 øre pr. kWh i 2019 og med 10 øre pr. kWh i 2020. Det oplyser EnergiWatch.

Derudover er aftaleparterne enige om at arbejde for en varig nedsættelse af elvarmeafgiften med 25 øre pr. kWh i forhold til 2017 fra og med 2021.

Aftalen glæder direktør i Dansk Fjernvarme Kim Mortensen, der dog peger på, at elnettarifferne bør være næste skridt, ligesom andre peger på, at der skal findes en løsning på finansieringen på den lange bane.

_____

Jyllands-Posten:
Dansk Fjernvarme glæder sig over ny aftale om elvarmeafgift
Det vækker stor glæde hos Dansk Fjernvarme, at regeringen, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre er blevet enige om at halvere elvarmeafgiften som led i en ny erhvervspakke. Det skriver Jyllands-Posten.

- Det er en rigtig glædelig nyhed, at partierne bag erhvervspakken er blevet enige om at halvere elafgiften til varmepumper. Det betyder, at vi nu kan sætte strøm til fjernvarmen og udnytte de store mængder overskudsvarme, sådan som fjernvarmeselskaberne har efterlyst, siger Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen.

_____

Ingeniøren:
Erhvervspakken skal få varmepumper i fjernvarmen
Den markante nedsættelse af elvarmeafgiften skal booste investeringer i varmepumper. Det fremgår ifølge Ingeniøren direkte af den aftaletekst, der søndag blev indgået mellem regeringen, DF og De Radikale om en ny erhvervspakke.

Selv om aftalen ikke specifikt er rettet mod at investere i de store, kollektive varmepumper, så vil nedsættelsen af elvarmeafgiften formentlig især få øget investeringslysten hos fjernvarmeselskaberne, der vil kunne udnytte overskudsvarme fra fx datacentre.

Dansk Fjernvarme roser da også aftalen, fremgår det af Ingeniøren.