04. sep 2015 Presseklip

Solen er fjernvarme-leverandør

Fjernvarmeselskaber investerer milliarder i solvarme. Det skaber jobs og skåner miljøet, skriver Mester Tidende.

63 fjernvarmeselskaber landet over nyder allerede godt af solens stråler til opvarmning af forbrugernes boliger.

Og endnu flere vil få samme fornøjelse, fordi der det kommende år bliver investeret en mia. kroner i flere solpaneler, viser en opgørelse fra organisationen Dansk Fjernvarme.

- Solvarme er guld værd for fjernvarmen. På mindre end 10 år har teknologien vist sin værdi. Det er ganske enkelt på alle måder en rigtig god idé at investere i anlæggene, siger chefkonsulent John Tang fra Dansk Fjernvarme.

Faktisk producerer de store solvarmeanlæg nu, hvad der svarer til mere end 16.000 almindelige husstandes årlige fjernvarmeforbrug.

Det svarer til mere end det årlige forbrug af fjernvarme i Fredericia. Inden for det kommende år bliver denne produktion næsten fordoblet og overgår dermed fjernvarmeforbruget i landets sjettestørste by Randers.

For fjernvarmeværkerne betyder solvarme, at man sparer penge til brændsel.

Dermed reduceres CO2-udledningen også. For øjeblikket sparer de eksisterende anlæg mere end 50.000 tons CO2-udledning, og inden for et års tid forøges det til mere end 100.000 tons.

Samlet er der nu 63 anlæg i drift, og de fylder i alt 628.000 kvm. Produktionsarealet bliver næsten fordoblet og passerer 1,1 mia. kvm det kommende års tid.

Opførelsen af de mange nye solvarmeanlæg er med til at skabe grøn vækst med cirka 1.200 job.