25. jan 2011

Små foreninger giver Dansk Fjernvarme skylden for fejl i regnskaber

Dansk Fjernvarme har skylden for, at nogle fjernvarmeværker i det midtjyske har fejl omkring deres regnskabsaflæggelse. Det skriver de små foreninger Sammensluttede Danske Energiforbrugere, Foreningen Af Fjernvarmeforbrugere og Landsforeningen Naboer Til Vindmøller i et brev til Folketingets Energipolitiske Udvalg. De skriver blandt andet:


”Det er som om, at Dansk Fjernvarme glemmer både deres egen og Energitilsynets rolle i denne sag. Det er faktisk sådan: At Energitilsynet indirekte anbefaler fjernvarmeselskaberne at anvende Dansk Fjernvarmes standard kontoplan.”


Desuden mener de tre foreninger, at Energitilsynet i mange afgørelser henviser til Dansk Fjernvarme, og dermed til Dansk Fjernvarmes fortolkning af Lov Om Varmeforsyning. Og endelig påpeger de, at flertallet af fjernvarmeselskaberne er medlem hos Dansk Fjernvarme.


”Det kan derfor udledes, at Dansk Fjernvarme ikke har oplyst sine medlemmer om, at det ikke er nok at få udarbejdet regnskabet iht. til årsregnskabsloven eller som en del af det kommunale regnskab, men at der også skal udarbejdes et regnskab efter reglerne i Lov

Om Varmeforsyning.


Hvordan de tre foreninger finder grundlag for disse konklusioner står hen i det uvisse.

Dansk Fjernvarme afholder eksempelvis kurser i netop regnskaber i henhold til Varmeforsyningsloven.Læs evt. selv de tre foreningers brev her.Læs Dansk Fjernvarme skriver til Energhipolitisk Udvalg om ekstra revisor-planerne