01. okt 2021 Presseklip

Hofor skal have ny administrerende direktør

LÆS I DAG: Aabenraa får ny direktør. Varmeprisen eksploderer i Flensborg.

Energy Supply:
Hofor skal have ny administrerende direktør

Dåbsattester lyver ikke, og administrerende direktør Lars Therkildsen fra Hofor har derfor valgt, at han senest næste sommer forlader sin stilling. Som snart 65-årig vil han hellige sin tid til familien og et nyt kapitel i arbejdslivet, fortæller han til Energy Supply.

- Det er ikke en let beslutning, men en beslutning som jeg har overvejet i et stykke tid. Og jeg synes, at tidspunktet er det helt rigtige nu. Hofor har fået ny bestyrelsesformand, er i god gænge og med den nye koncernstrategi, som vi vedtog sidste år, er kursen lagt for de kommende år. Det giver en ny direktør ro til at sætte sig ind i vores store komplekse virksomhed, siger Lars Therkildsen.

Hofors bestyrelsesformand Susanne Juhl beklager Lars Therkildsens beslutning, som dog ikke kommer bag på hende:

- På Lars' initiativ har vi sammen drøftet det rigtige tidspunkt for hans exit. Det synes vi er nu, hvor der er ro om virksomhedens udvikling, og vi har mulighed for at tilrettelægge en god og styret overlevering. Desuden har vi aftalt, at Lars bliver ved roret, lige indtil hans efterfølger tiltræder, siger Susanne Juhl.

Processen med at finde en afløser for Lars Therkildsen bliver nu indledt, og det forventes, at en ny direktør kan tiltræde senest medio 2022. 

*****

JydskeVestkysten:
Aabenraa får ny direktør

Tommy Palmholt har i dag første arbejdsdag som ny direktør for Aabenraa Rødekro Fjernvarme. Direktøren gennem de seneste 14 år, Peter Sørensen, har som 66-årig valgt at gå på pension, skriver JydskeVestkysten.

Den nye mand i direktørstolen, 50-årige Tommy Palmholt, er uddannet maskinmester. Udover at være maskinmester har Tommy Palmholt også en baggrund som maskinarbejder og installatør. Han har desuden læst merkonom og taget en lederuddannelse hos Danfoss.

De seneste 15 år har Tommy Palmholt haft lederjobs i forskellige brancher. Han har både arbejdet med industri og landbrug og været ansat i den norske olie- og gasbranche, inden han kom til Sygehus Lillebælt.

I dag er Aabenraa-Rødekro Fjernvarme blandt de ti billigste fjernvarmeværker i Danmark. Selskabet producerer selv varmen og har et anlæg med en værdi af 600-700 millioner kroner. Restgælden er på kun 126 millioner.

I anledning af direktørskiftet holder Aabenraa Rødekro Fjernvarme åbent hus på værket på Egelund lørdag 2. oktober fra klokken 14 til 17. Her er der både rundvisninger og forfriskninger, og alle er velkomne.

*****

Flensborg Avis:
Dyr vinter venter: Varmepris eksploderer

Gasprisernes eksplosion på verdensmarkedet vil også ramme Flensborgs indbyggere på pengepungen. Den fjernvarme, som leveres til næsten alle byens borgere, er nemlig produceret med gas som brændstof. Det skriver Flensborg Avis, der fortæller, at priserne fra 1. november stiger med, hvad der svarer til 12,8 procent. Til sammenligning har prisstigningen siden 2016 i gennemsnit ligget på 1,71 procent.

- Jeg kan ikke selv huske en tilsvarende eksplosion i priserne, siger Peer Holdensen, pressetalsmand for Stadtwerke Flensburg.

Der er flere grunde til, at priserne udvikler sig så voldsomt netop nu. Ifølge energirådgiver fra Flensburg Energie, Thomas Gaude, handler det om, at gaslagrene er halvtomme. Samtidig er der usikkerhed om den russiske levering af gas grundet debatten om gaspipelinen Nordstream 2. Og endelig er alle landes produktion steget samtidig efter corona, og Asien især har betalt dyrt for gas.

- Der er trukket hårdt på lagrene, fordi foråret 2021 var forholdsvis koldt, og produktionen steg meget pludseligt i alle lande efter corona. Samtidig er lagrene i Europa ikke blevet fyldt, fordi russerne kun leverer lige netop, hvad de skal, siger Thomas Gaude.