08. dec 2022 Fjernvarmen

Årets sidste magasin er på vej

En ny 4-årig valgperiode er begyndt – men hvad bør Folketinget fokusere på inden for energiområdet? Det spørgsmål er i fokus i årets sidste udgave af magasinet Fjernvarmen der udkommer søndag.

Danskerne har stemt og sammensat det Folketing, der de næste fire år skal føre dansk energipolitik videre. Men hvad skal politikerne fokusere på? Dansk Fjernvarme sætter kursen i denne temasektion og får selskab af blandt andre KL og Dansk Affaldsforening, som også kommer med input.

I temasektionen kan du blandt andet læse en analyse fra Dansk Fjernvarmes politiske chef, Rune Moesgaard. Han noterer sig, at det er det aktuelt nyvalgte Folketing, der for alvor skal have skruen i vandet hvis Danmark skal nå sit 2030-klimamål.

- Der er syv år til, at dette klimamål skal indfries, men man bør holde sig for øje, at jo før vi kommer i gang med at reducere vores udslip, des mindre er udfordringen, når vi nærmer os deadline. Samtidig skal man også huske på, hvor lang tid det tager at planlægge, myndighedsbehandle og opføre de nødvendige

energianlæg. I den sammenhæng er 2030 lige rundt om hjørnet, skriver Rune Moesgaard og fortsætter:

- Derfor har vi grund til at tro, at de beslutninger, der skal træffes af den kommende regering, vil være dem, der sætter rammen for, hvordan vi skal indfri klimamålet. Og det er naturligvis også dem, der afgør, om vi kommer igennem den akutte krise med skindet på næsen.

På den baggrund har Dansk Fjernvarme en række forslag klar til de nye energipolitikere og til Folketinget generelt. Blandt Dansk Fjernvarme anbefalinger er, at der afsættes yderligere midler til fjernvarmepuljen, at tilslutningspligten genindføres i en tidsbegrænset og at der arbejdes målrettet med opkvalificering af arbejdskraft og et øget optag på erhvervsuddannelserne. Dansk Fjernvarme forslag omfatter også en anbefaling om at der laves en national strategi for udnyttelse af overskudsvarme.

Alt dette kan du læse mere om i temasektionen, hvor også andre aktører giver sit besyv med i forhold til, hvad politikerne skal kaste sig over så snart de er klar til at trække i arbejdstøjet. Mød eksempelvis Kommunernes Landsforening, Dansk Affaldsforening og tre af Dansk Fjernvarmes medlemmer i temasektionen.

Mød årets prisvinder

Magasinet Fjernvarmes december-udgave byder også på meget andet læsestof – blandt andet et stort interview med vinderen af Fjernvarmeprisen 2022, Anders Dyrelund.

Du kan også komme på besøg hos Vestforbrænding, der har store ambitioner om at konvertere næsten 40.000 ejendomme fra gas til fjernvarme.

Det hele kan læses fra søndag, hvor magasinet officielt udkommer og omdeles til abonnenterne.