15. nov 2022 Landsmøde

Ungearrangement gav en ny dynamik i fjernvarmesnakken

27-årige Mikkel Rindholt roser ungearrangementet på Dansk Fjernvarmes Landsmøde 2022 – han oplevede nemlig, at det gav gode muligheder for at møde de nye ansigter i branchen. Det er netop dem, som kan være med til at udfordre og forbedre fjernvarmen, mener han.

Der var mange nye ansigter i branchen med til ungearrangementet på Dansk Fjernvarmes Landsmøde 2022. Foto: Jesper Voldgaard.

For Mikkel Rindholt var netværksarrangementet på Dansk Fjernvarmes Landsmøde et friskt pust.

Det gav nemlig en helt anden dynamik i fjernvarmesnakken, at man kunne sparre med nogle jævnaldrende – og ikke nødvendigvis kun dem, der laver præcis det samme som en selv, fortæller den 27-årige projektingeniør, som har været ansat i DFP - Dansk Fjernvarmes Projektselskab - i snart to år.

- Jeg synes, det er et spændende koncept at skabe noget netværk blandt unge i branchen. Og jeg fik absolut noget ud af arrangementet. Jeg fik snakket med en del af de andre deltagere, og det var især spændende at møde dem, der var helt nye, siger han og fortsætter:

- Mange af dem havde jo ikke engang arbejdet i branchen i et år. Så jeg tænker, at det også gav dem noget at kunne snakke med nogen, der har været her i lidt længere tid og har fået snust lidt til det.

Er egentlig uddannet indenfor elektronik

For hans eget vedkommende var det slet ikke meningen, at Mikkel Rindholt skulle arbejde med fjernvarme – han er nemlig uddannet indenfor elektronik. Coronapandemien gjorde dog, at han havde svært ved at finde arbejde i den sektor, og derfor slog han til, da han blev sat i forbindelse med DFP.

- De sagde, at de gerne ville have mig ansat i en måned for at se tingene an, og så er jeg blevet hængende. Nu har jeg været der i snart to år, siger projektingeniøren og forklarer sin passion for fjernvarme:

- Det sælger jo næsten sig selv. Det er en god måde at lave varme på, for der er ikke nogen, der skal tjene penge på det. Og vi er alle sammen fælles om det. Så det er bare et fedt produkt.

Flere unge kommer ind i branchen

Efterhånden har Mikkel Rindholt fået et godt indtryk af, hvad det vil sige at være ung i branchen. Og det er bestemt svært at se forbi de store aldersforskelle, mellem ham og nogle af de mere erfarne. Men der er også begyndt at komme flere unge til branchen, lyder hans observation:

- Især blandt mine kollegaer, så i dagligdagen oplever jeg ikke den store forskel. Men det er af og til lidt noget andet, når jeg kommer ud til kunderne.

Og på Dansk Fjernvarmes Landsmøde er gennemsnitsalderen bestemt også høj – men dog betydeligt lavere end mange andre steder, konstaterer han:

- Jeg har oplevet at være den eneste under 40 til andre arrangementer, og det kan man i hvert fald ikke sige er tilfældet her. Der er god aldersspredning efterhånden – selvfølgelig mest til den ældre side.

Naturlig udvikling kan være et tiltrængt pust

Mikkel Rindholt understreger, at han i løbet af sine par år i branchen har set en gradvis udvikling i antallet af unge. Som han ser det, er det helt naturligt, efterhånden som de ældre begynder at gå på pension.

Og den naturlige udvikling kan kun gavne branchen, mener han:

- I fjernvarmen er der til tider brug for lidt fornyelse. Og her kan de unge komme med et nyt syn på tingene. De har sjældent en forudindtaget holdning til ”det vi plejer at gøre”, siger Mikkel Rindholt og fortsætter:

- Og hvis de møder den, har de større tendens til at udfordre det og sige: ”Jamen det kan godt være, at I gjorde det her for tredive år siden – men tingene har vel ændret sig?” Så der er de unge jo med til at give et måske lidt tiltrængt pust.