04. nov 2022 Navne

Morten Stobbe bliver administrerende direktør i VEKS

Det bliver den nuværende vicedirektør Morten Stobbe, der tager over efter Lars Gullev som administrerende direktør i VEKS.

Morten Stobbe har siden 2016 været vicedirektør i VEKS - inden da var han i forskellige stillinger i HOFOR igennem mere end 11 år. Foto: Jeppe Michael Jensen.

Et enigt ansættelsesudvalg har valgt VEKS’ nuværende vicedirektør Morten Stobbe som ny admini-strerende direktør for VEKS. Ifølge en pressemeddelelse fra VEKS afløser han Lars Gullev, som fratræder direktørposten ved udgangen af november 2022.

– Med Morten Stobbe i front har vi valgt en profil, som med stor viden om fjernvarmesektoren og politisk tæft både kan tilpasse og udvikle VEKS til den energipolitiske verden, som forandres så hastigt i disse år, siger VEKS’ formand Steen Christiansen.

- Morten har desuden en robust viden og erfaring om danske og internationale energi- og klimaforhold og har gennem sine seks år som VEKS’ vicedirektør allerede sat tydelig retning for selskabets bidrag til den nationale målsætning om 70 procent CO2-reduktion.

VEKS oplyser, at der var 21 kandidater i ansøgerfeltet, hvoraf fem blev indkaldt til første samtale. Et eksternt rekrutteringsbureau har stået for analyser samt test af udvalgte kandidater. 

– Som direktør for et af landets største fjernvarmeselskaber glæder jeg mig meget til at være med til at accelerere den grønne omstilling og påvirke dagsordenen, siger Morten Stobbe, der tiltræder stillingen den 1. december 2022.

– Jeg har i dagligdagen et godt overblik over selskabets udfordringer og er optaget af at udvikle VEKS’ samarbejdsrelationer, men fokus er sandelig også på VEKS’ dygtige og engagerede medarbejderes trivsel og udvikling. Mine ledelsesmæssige værdier er ret simple: Ordentlighed, ansvarlighed og åbenhed, tilføjer Morten Stobbe

Lars Gullev meddelte i august 2022, at han fratræder efter knap 25 år i direktørstolen. Lars Gullev fortsætter som konsulent for Morten Stobbe året ud.