28. jan 2022 Corona

Påpasselighed er fortsat nødvendigt

Selv om corona-restriktionerne stort set alle bliver ophævet fra tirsdag, så er der fortsat grund til, at fjernvarmeselskaberne er påpasselige i forhold til deres ansatte, lyder opfordringen fra Dansk Fjernvarme.

Danmark åbner op igen og slækker på stort set alle corona-restriktioner. Men fjernvarmeselskaberne har – som samfundskritisk infrastruktur – fortsat alle grunde til at holde corona-smitten ude af sine produktionsfaciliteter og sikre sine ansatte mod smitte.

Det skyldes ikke mindst, at smitten langt fra er under kontrol. Den seneste uge har det daglige smittetal for første gang rundet 50.000, og eksperter vurderer, at smitteomfanget vil øges og fastholdes over de kommende uger.

- Fra Dansk Fjernvarme vil vi gerne komme med en opfordring til vores medlemmer om, at de fastholder den høje smitteafskærmning, som de har kørt med hidtil. Det betyder afskærmning af nøglemedarbejdere og et fortsat højt niveau omkring hygiejne, afstand og andre fornuftige rutiner, siger udviklingschef i Dansk Fjernvarme, Kim Behnke.

I Aalborg fortsætter de med restriktioner
Aalborg Forsynings direktør, Søren Gais Kjeldsen, kunne forleden løfte sløret for, at man her fortsætter med restriktioner blandt de ansatte.

- Det er helt essentielt for at sikre forsyningen af varme til borgerne og forbrugerne i Aalborg, at vi holder smitten ude af vores vagthold. Det gør vi bl.a. ved, at når de møder ind og skifter mellem holdene, ja, så bliver alt sprittet af, ligesom vi har sikret særlige procedurer for kontakt med andre af deres kollegaer, sagde han til TV Avisen.

Han tilføjede, at der er ikke en slutdato på for, hvornår de slækker på kravene.

- Vi har jo stadig smittetal, der ligger meget højt, og vi skal noget længere ned, førend vi begynder at slække på vores restriktioner, lød det fra Søren Gais Kjeldsen.