14. jan 2022 Lokalt

Greve Fjernvarme holder prisen i ro

Der bliver uændrede varmepriser for kunderne hos Greve Fjernvarme i 2022, lyder meldingen fra selskabet i en pressemeddelelse. 

Greve Fjernvarme trodser de voldsomt opskruede energipriser og giver nu deres kunder ro i sindet. Bestyrelsesformand Sophus Vørsing melder nemlig ud, at fjernvarmeselskabet holder prisen i ro i 2022 – det fremgår af en pressemeddelelse.

- Vi forventer, at fjernvarmeprisen vil udvikle sig stabilt, idet vi er en del af et fjernvarmesystem, der anvender en bred vifte af varmekilder. På den måde har vi fordelen ved altid at bruge den kilde, der er billigst, siger Sophus Vørsing.

Greve Fjernvarme modtager den største del af deres varme fra VEKS – Vestegnens Kraftvarmeselskab – der henter hovedparten af sin varme fra overskudsvarme fra de store kraftvarmeværker og affaldsforbrændingsanlæg i Københavnsområdet.

- Derfor er vi ikke ramt af prisstigninger på samme måde som andre, forklarer Sophus Vørsing.

Udvider øst for motorvejen
Samtidig har formanden i Greve en opfordring til, at endnu flere boliger i Greve kommer væk fra fossil opvarmning og over på fjernvarmen. Håbet hos fjernvarmeselskabet er, at man over de kommende år kan få op mod 9.000 nye kunder ind i fjernvarmefolden.

I første omgang er målsætningen at få 2.000 boliger mere med. Det skal bl.a. ske gennem en udvidelse af fjernvarmenettet på den østlige side af motorvejen i Greve Kommune som en del af den strategiske udvikling af fjernvarmeselskabet.

- Borgerne kan bidrage til den grønne omstilling i Greve Kommune og undgå de store prisstigninger ved at omstille sin olie- eller naturgasopvarmede bolig til fjernvarme. Omstilling til fjernvarme kan give et markant bidrag til kommunens CO2-reduktion og dermed Danmarks mål om at reducere CO2-udledningen med 70 procent inden 2030, siger næstformand Marc Genning.