03. jan 2022 Lokalt

Vejen Varmeværk sænker varmeprisen

De store prisstigninger på både gas og el kommer ikke til at påvirke varmeprisen hos Vejen Varmeværk – tværtimod lyder meldingen.

Forbrugerne hos Vejen Varmeværk kan trygt regne med, at de ikke får en uforudset prisstigning i 2022. Bestyrelsen besluttede sig op til jul for, at man sænker fjernvarmepriserne i 2022 – og at man tilmed også opkræver mindre end varslet for 2021.

- Vores fjernvarmepriser sænkes allerede ved årsafregningen for det forgangne år 2021 samt for det kommende år 2022, siger formand Dion Christensen fra Vejen Varmeværk i en pressemeddelelse.

Når Vejen Varmeværk kan sænke prisen på trods af stigende priser på både el og naturgas hænger det sammen med, at værket har en flerstrenget forsyningsstrategi med flere forskellige brændselstyper til at producere varmen.

Brændslerne tæller bæredygtig biomasse i form af flis og halm samt industriel spildvarme og varmepumper.

- Vi er dygtige til at source vores biomasse, hvilket kræver indsigt i markedet og modet til at gå andre veje end de fleste andre gør. Vores forsyningsstrategi har fokus på fleksibilitet, hvilket gør, at vi kan agere hurtigt på markedsændringer, siger direktør Richard Sloth Nielsen. 

Samtidig har fjernvarmeselskabet håb om, at man i fremtiden kan føje endnu en varmekilde til sortimentet.

- Vi håber fortsat på, at spildvarmen fra Viking Link kan finde vej ind til Vejen og blive nyttiggjort til at udbygge den grønne fjernvarme lokalt, siger Dion Christensen.